Mass-Media

Agenţia de ştiri DECA PRESS

deca presNe-am lansat în anul 1997 şi suntem o agenţie de ştiri care acoperă toate ariile de interes major pentru consumatorii de informaţie.

Oferim clienţilor ştiri zilnice, comentarii, sinteze, articole şi interviuri în care sunt abordate evenimente sau procese sociale, economice sau politice, care au loc în Republica Moldova.

Produsele noastre editoriale reprezintă o alternativă informaţională inedită vizavi de ofertele altor structuri similare din Republica Moldova.

Dispunem de o reţea de reporteri bine dezvoltată şi furnizam ştiri din Chişinşu şi majoritatea regiunilor Republicii Moldova, inclusiv din regiunea transnistreană.

Clienţii noştri sunt importante mijloace mass-media, companii şi societăţi comerciale, misiuni diplomatice, organizaţii internaţionale şi organizaţii ale societăţii civile.

Echipa noastră este fidelă principiilor libertăţii presei şi drepturilor fundamentale ale omului. Valorile noastre sunt echidistanţa şi profesionalismul.

Date de contact:

Adresa: str. Mihai Viteazul 18, Etaj 3
mun. Balti Republica Moldova
tel: (+ 373.231) 60-7-44
fax: + 373.231.61385
e-mail: info@deca.md
info@deca-press.net
news@deca.md

www.deca.md

____________________________________________________________________________________________________

Compania de televiziune „nit”

nitCompania de televiziune “nit” a fost fondată în anul 1997. Iniţial, suprafaţa de acoperire alcătuia 70 de km. “nit” este singurul post privat de televiziune din ţară, care în 2005 a reuşit să emită aproape pe întreg teritoriul Moldovei. Dotarea cu tehnologie digitală performantă, permite postului de televiziune “nit” să difuzeze ştirile operativ, asigurînd totodata o calitate de exceptie a semnalului.
Ca să fie cît mai apropare de telespectator, compania de televiziune “nit”, reînoieşte sistematic grila de emisie. “nit” oferă locuitorilor Moldovei, producţii proprii, informative şi de divertisment dar şi o gamă vastă de filme documentare şi artistice.
“nit” înseamnă promtitidine,corectitudine şi profesionalism. O echipa de aşi în materie, mulţi recunoscuţi atît în Moldova dar şi peste hotarele ţării. Anual, reportajele “nit” sunt menţionate cu premii la numeroase festivaluri, organizate de compania “EuroAsia Media Centru”. Jurnaliştii şi prezentatorii “nit” sunt menţionaţi cu premii naţionale la mai multe categorii.
Compania de televiziune “nit” are în prezent o reţea regionala de jurnalişti, lucru care permite primirea fară probleme a informaţiilor de pe loc şi difuzarea lor. “nit” a fost prima companie din republică, care a iniţiat festivalul studiourilor regionale din ţară.
“nit” pregateşte specialişti pentru televiziune în cadrul cursurilor “Master-Class”, absolvenţii cărora rămîn să activeze în cadrul companiei sau merg să muncească la alte posturi de televiziune.
Date de contact:
Şoseaua Hinceşti, 53
MD 2028
Telefon: 27-89-01
Email: news@nit.md

www.nit.md

____________________________________________________________________________________________________

Jurnal de Chişinău

jurnal de chisinau(1) Adresa  str. Puşkin 22, Casa Presei, etaj 4, birou 459

Directorul Companiei Val BUTNARU
e-mail : val_butnaru@jurnal.md

Şef Departament Ştiri Raisa LOZINSCHI
e-mail : raisa@jurnal.md

Relaţii cu publicul / Abonamente
Elena CIUBUCOV
e-mail: elena.jurnal@mail.ru
tel. (+373 22) 23 40 41

Şef Departamentul Publicitate
Alina ROŞCA
e-mail:alina_jurnal@yahoo.com

Manageri publicitate Galina PÂNZARU
e-mail:cotidian@jurnal.md
Irina MAMOLEA
e-mail:cotidian@jurnal.md
www.jurnal.md

____________________________________________________________________________________________________

Cotidianul „Timpul”

timpultop(3) Cotidianul Naţional Independent „TIMPUL de dimineaţă”
Cotidian, pentru că apare de cinci ori pe săptămână.
Naţional, pentru că are acoperire naţională.
Independent, pentru că nu e controlat de nici o structură politică sau grupare economică.

Pe 14 septembrie 2001, pe piaţa media din R. Moldova s-a lansat săptămânalul „TIMPUL info-magazin”, într-un format modern, conceput ca ediţie-magazin. Director fondator şi redactor-şef al ziarului „TIMPUL info-magazin” a fost numit Constantin Tănase.

În iulie 2004, „TIMPUL info-magazin” îşi încetează apariţia, activitatea fiindu-i suspendată în urma unui proces de judecată înscenat de guvernul R. Moldova în legătură cu o investigaţie despre o afacere dubioasă a Companiei DAAC-HERMES, proces câştigat la CEDO la finele anului 2007. Din iulie 2004 a început să apară o publicaţie nouă cu denumirea „TIMPUL de dimineaţă” editată de acelaşi colectiv de ziarişti. Fondatorul şi directorul publicaţiei „TIMPUL de dimineaţă” este Constantin Tănase. Redactor-şef coordonator a fost numită Sorina Ştefârţă.

Din iulie 2004, „TIMPUL de dimineaţă” apare de două ori pe săptămână – miercuri şi vineri, din ianuarie 2005 – de trei ori pe săptămână, iar din octombrie 2005 este transformat în Cotidian Naţional Independent şi apare de cinci ori pe săptămână.

În prezent TIMPUL este cel mai citit ziar de limbă română din Republica Moldova, oferind – de luni până vineri – informaţie operativă şi de calitate din toate domeniile – politică, economie, cultură, atitudini şi comentarii competente şi obiective, interviuri cu oameni ca tine, investigaţii independente, materiale de divertisment.

Date de contact:
str. Mitropolitul Dosoftei 95 Chişinău, Republica Moldova

Redacţia: tel: (+ 373 22) 29.40.45
tel/fax: (+ 373 22) 29.24.28
e-mail: timpul@mdl.net

Departament Marketing & Promovare:
tel: (+ 373 22) 29.61.92
tel/fax: (+ 373 22) 29.61.92
e-mail: publicitate@timpul.mdl.net
   www.timpul.md

____________________________________________________________________________________________________

Portalul de ştiri UNIMEDIA

logo_unimedia UNIMEDIA este primul ziar continuu din Moldova, editat în exclusivitate pe internet şi actualizat 24 de ore din 24.
Lansat în anul 2005 sub numele de uni.md a devenit, în scurt timp, lider între publicaţiile de informatie de pe web-ul din Moldova.

In octombrie 2006, ne-am asumat o noua identitate: UNIMEDIA.md – platformă multimedia de informare în timp real, cu cele mai tari ştiri, obţinute din surse credibile şi verificabile.
Materialele jurnalistice sunt difuzate in format text, audio, video şi foto.
Un motor de căutare avansată oferă acces gratuit la o arhiva de ştiri.
Comentariile, un serviciu de NewsLetter profesionist, cu difuzare zilnică, întregesc oferta editorială a site-ului.

UNIMEDIA îmbină viteza de reacţie a celor mai avansate structuri mass-media cu analize echilibrate, de substanţă, specifice presei scrise. Folosind cel mai recent şi mai dinamic suport media, edităm pe internet portalul de ştiri cu cel mai rapid flux de informaţii din Moldova.

Proiecte de comunicare în parteneriat cu UNIMEDIA.md
UNIMEDIA este partenerul celor mai mari companii din Moldova, care aleg site-ul nostru atît pentru campanii de imagine de lungă durată, cît şi pentru campanii şi promoţii targetate.

Date de contact:
Chisinau, MD-2012;
str. Mihai Eminescu 28 B
tel./fax: 24.35.78;
web: www.unimedia.md
email: info @ unimedia.md

____________________________________________________________________________________________________

Agenţia Informaţională de stat „Moldpres”

logo moldpres(1) Agenţia Informaţională de Stat „Moldpres” este o organizaţie nebugetară, în regim de autofinanţare, fondată de Guvernul Republicii Moldova.

Agenţia oficială de ştiri a Moldovei a fost înfiinţată în 1940. În acest an a fost creată Agenţia Telegrafică Moldovenească („Moldtag – Moldavskoie telegrafnoie aghenstvo), în baza unei hotărîri a Sovietului Komisarilor Norodnici al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti. Iniţial, agenţia avea 17 reporteri, dintre care 2 activau în Chişinău, iar ceilalţi, în cele 15 raioane ale ţării. Erau difuzate ştiri în limbile moldovenească şi rusă atît presei din Moldova cît şi din alte republici ale Uniunii Sovietice.

În formula actuală, Agenţia Informaţională de Stat „Moldpres” a fost reorganizată în iulie 2001. În anii 2003-2004, au survenit unele modificări de structură, care au avut drept scop eficientizarea activitaţii de management şi politica informaţională.

În prezent, Agenţia Informaţională de Stat „MOLDPRES” este o structură mass-media modernă, cu trei direcţii principale de activitate: difuzarea informaţiilor de interes public larg, cronica foto şi editarea „Monitorului Oficial”. Moldpres face schimb de informaţii în bază de contracte cu agenţiile de stiri: „ITAR-TASS” (Rusia), Rompres (România), Belta (Bielorusi) si BTA (Bulgaria).

La ora actuală, în instituţia noastră activează peste 100 de angajaţi. Ea dispune de un Centru de Presă cu o sală de conferinţe modernă, de un Departament de Marketing Mass-media. Din iulie 2004, din componenţa Agenţiei fac parte urmatoarele departamente: Ştiri, „Monitorul Oficial”, Finanţe, Marketing, Tehnic şi serviciile Foto, Poligrafic, Gestiune.

Date de contact:

Adresa: Republica Moldova, mun. Chişinău, str.Puşkin, 22, MD 2012
tel: (+ 373 22) 23 37 26;
fax: (+ 373 29) 23 26 98;
e-mail: inform@moldpres.md;
marketing@moldpres.md

Departamentul Ştiri:
tel: (+373 22) 23-43-69
fax: (+373 22) 23-43-71
e-mail: inform@moldpres.md

Ştiri Externe:
tel: (+373 22) 23-37-26
e-mail: externe@moldpres.md

Anticamera:
tel: (+373 22) 23-34-28
fax:(+373 22) 23-26-98
e-mail: anticamera@moldpres.md
 www.moldpres.md

____________________________________________________________________________________________________

Compania Teleradio Moldova

logo teleradio-moldova„Compania Teleradio moldova”

Str. Mioriţa, 1, MD-2028
Preşedintele Companiei

Valentin Todercan
tel. (+373 22) 22-82-84

Cancelaria companiei,
Antecamera Angela Edu
tel.(+373 22) 72-10-47

(+373 22) 72-33-52
e-mail:trm@trm.md

Serviciu relaţii cu publicul

Olga Rotaru
tel. (+373 22) 40-69-87

Departamentul Publicitate şi Marketing
Vitalie Cojocaru
tel. (+373 22) 72-33-21
e-mail: marketing@trm.md

www.trm.md

____________________________________________________________________________________________________

Analitic Media Grup

tv7_8 S.A. «Analiticmedia-Grup» (AMG) a  fost fondată  în  1998  cu  scopul  organizării  pieţei  media.  La  scurt  timp după  creare,  AMG  a  încheiat  un  contract  exclusiv cu  televiziunea  publică  din  Rusia (ORT) cu dreptul de re-transmisiune a  programelor  sale  în  Republica  Moldova. Tot in aceasta perioada a fost   obţinută  şi  licenţa  pentru  dreptul  de  a  difuza.  Astfel,  AMG  a devenit  un  membru  al  pieţei  de  televiziune  din  Republica  Moldova.  Peste  un  an,  AMG  a  înfiinţat  ziarul  «Vremea». Însă  în  2002  a  fost  luată  decizia  de  a  vinde ziarul  şi  de  a se  concentra  asupra  dezvoltării ramurii televiziunii.

În  septembrie  2002  ORT  a  luat  decizia  de  a  modifica  denumirea   în  «Pervîi kanal» şi  drept  consecinţă  AMG   îşi  denumeşte  studioul  «Pervîi  kanal  v  Moldove».
La  începutul  anului  2003 «Pervîi kanal  v  Moldove»  deţine 50% -60%  uneori    70%   din  piaţa  de  publicitate  a  Moldovei,  fapt  ce  este  confirmat  de  catre  cercetările  companiilor  «TNS  GALLUP  Media»  şi  «AGB»,  care  au  efectuat  o  analiză  a  rating-ului  posturilor  de  televiziune  pe  teritoriul  Republicii Moldova.  Astfel,  în  scurt  timp, AMG  a  devenit  lider,  sau  altfel zis, compania  ce  a  format  piaţa  de  publicitate TV,  precum  şi  în domeniul crearii  propriilor  emisiuni TV.  În  cadrul  propriilor  emisiuni  create,  cea  mai  importantă  este  buletinul  de  ştiri.  În  septembrie  2005  compania  ia  decizia  de  a  crea  propriul  post  de  televiziune.

În  martie  2006  compania  lansează  propriul  canal de  televiziune  TV-7, care este  difuzat  pe  frecvenţa  43-a dcm. Cele  mai  importante  produse  ale  postului  sînt  programele  informaţionale.  AMG  a  încheiat  un  contract  de  exclusivitate  cu  telecompaniile  NTV  şi  NTV MIR  din Rusia. Companii, care ocupă primele locuri in topul  posturilor  de  televiziune, intrunind si capacitatea de a fi  cele  mai  solicitate din  Rusia, fiind in subordine la  compania «Gazprom-Media».   Din martie  2006    Departamentul  de informaţii al  postului  TV-7  a  început  să  difuzeze  buletinul  de ştiri.

Date de contact:
MD-2068, mun.Chişinău, str.Alecu Russo, 1, 21
Sugestiile, comentariile  şi propunerile le puteţi trimite la adresa:
E-mail: office@amg.md
tel: 49-87-70, 44-20-82, 49-81-71, 44-51-24
fax: 43-85-43

____________________________________________________________________________________________________

Protv Chişinău

protv  Adresa:

Petru Maior 7, Chisinau, Republica Moldova

Telefon 1:
0037322-213645

Telefon 2:
0037322-213642

Email:
office@protv.md / www.protv.md
www.protv.md

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *