Membrii și membrele Consiliului Național al ONG-urilor, ediția XI

Tudor Lazar,  Director Executiv, I.P. Centrul de Instruire și Consultanță Organizațională (CICO).

Tudor Lazar are o experiență de peste 8 ani în domeniul legal, dezvoltare organizațională și consultanță privind managementul organizațiilor non-profit. A activat 5 ani ca jurist în sectorul public iar din 2017 activează la CICO (www.management.md) deținând funcția de Director Executiv al organizației din 2018.Tudor a oferit servicii de suport pentru mai mult de 100 OSC-uri din diverse domenii, cum ar fi: organizații de media, tineret, asociații de fermieri și producători etc. În prezent, se focusează pe domenii de expertiză precum planificarea strategică, buna guvernare, evaluarea organizațională și dezvoltarea OSC-urilor.Tudor deține o diplomă de licență în Drept la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) și un master în „Drept Economic” la ASEM.

 

Mihaela Pascal, este președintă a AO Pro Cons, este licențiată în drept, deține diplome de master în drept economic, în științe politice și științe economice și la moment desfășoară studii de doctorat în drept.

Dna Pascal are experiență de lucru de peste 7 ani atât în sectorul public, în cel privat dar și cel necomercial, este membră din partea societății civile în cadrul Colegiului disciplinar al Autorității Naționale de Integritate precum și membră a organizațiilor profesionale, și se implică activ în acțiuni de promovare a democrației participative cooperând cu autoritățile publice pentru a promova drepturile și interesele cetățenilor.

 

 

 

 

 

 

Victor Koroli, director executiv al Asociației Obștești „Alianța INFONET” (www.infonet.md)
Victor Koroli este licențiat în științe socio umane, absolvent al Universității „Alexeandru Ioan Cuza” din iași.
Are experiență de lucru de peste 20 de ani în sectorul asociativ din Republica Moldova.
Domenii de expertiză: democrație participativă și bună guvernare, incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități și drepturile omului, asigurarea accesului la informație și dezvoltarea societății informaționale, dezvoltare comunitară și consolidarea sectorului asociativ.

 

 

 

 

 

Snejana Caledji, directoare executivă Centrul European “Pro-Europa” din Comrat

Snejana Caledji are peste 7 ani de experiență în economie și contabilitate. Timp de aproximativ 2 ani a fost manager de granturi al proiectului GIZ „Abilitarea cetățenilor in regiunea UTA Găgăuzia”. Are experiență în consultarile cu privire la problemele de administrare a granturilor pentru OSC locale. Coordonatorul proiectelor pentru dezvoltarea cooperării cu autoritățile locale, pentru îmbunătățirea eficienței și transparenței managementului. Din 2022, este Director Executiv al organizației “Pro-Europa” in Comrat https://proeuropa.md/

 

 

 

 

 

Nina Lozinschi, Secretară generală a Platformei pentru Egalitatea de Gen ( www.egalitatedegen.md ).

Experiență de peste 8 ani în activități de lobby și advocacy în promovarea drepturilor femeilor și a egalității de gen și aproximativ 10 ani în coordonarea de proiecte în domeniul drepturilor femeii și egalității de gen, suport umanitar diferitor grupuri vulnerabile. Am oferit supor APL, OSC în dezvoltare de politice gender sensitive.

In calitatea de formatoare în drepturile femeilor, egalității de gen am creat programe și livrat traininguri atât pentru fucționari publici, polițiști, elevi, studenți, profesori și mediul asociativ. Cred în solidaritatea dintre oameni și în schimbarea pe care o putem face împreună.

 

 

Dumitru Dîrul, consilier juridic la Instituția Religioasă Misiunea Socială „DIACONIA” a Mitropoliei Basarabiei (www.diaconia.md). De asemenea, este membru al consiliilor de coordonare ale alianțelor/platformelor (APSCF și PPDF).Dumitru Dîrul activează în sectorul necomercial, având peste 11 ani de experiență în domenii precum dezvoltarea și prestarea serviciilor sociale; protecția drepturilor copilului și a familiei; voluntariat; filantropie și sponsorizare; prevenirea pierderii și risipei alimentare; analiza, livrarea și evaluarea programelor de formare; libertatea de gândire, de conștiință și de religie. Este autorul și coautorul unor lucrări de analiză și îndrumare destinate specialiștilor în domeniul filantropiei precum și a protecției copilului. În prezent, se implică activ în acțiuni de elaborare a actelor normative și implementare a politicilor publice, cooperând în acest sens cu autoritățile publice centrale și locale.

 

Lilia Curchi, directoare executivă a Asociației Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic din Republica Moldova, fondatoare și administratoare a platformei de știri de mediu Ecopresa.md, cu peste 10 ani de coordonare a singurei reviste de mediu din Moldova, Natura, inițiatoare a decernării premiilor pentru jurnalismul de mediu, care se desfășoară anual în Republica Moldova. Coordonatoare locală a Grupului de Lucru „Mediul, Schimbările Climatice și Securitatea Energetică” a Platformei Naționale a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic. Din 2017, este comunicatoare în cadrul Proiectului Convenția Primarilor-Est, unde abordează inclusiv tematica de eficiență energetică și energii regenerabile, promovând legătura acestora cu mediul. A organizat şi s-a implicat în campanii media din domeniul protecției mediului, climei și energiei durabile. Absolventă a Facultății de Jurnalism şi Ştiințe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova (2003), masterandă în sociologie (2005) și relații internaționale (2016).

 

 

 

 

 

 

 

Igor Boţan, director executiv ADEPTDoctor în fizică, între 1992-1994 a fost analist politic în Administraţia Preşedintelui Moldovei, în 1994-2001 coordonator principal de program (IFES-Moldova). Din anul 2000 – director executiv al Asociaţiei pentru Democraţie Participativă ADEPT. Din 2000 – comentator politic la Radio Europa Liberă. În anul 2000 a studiat dezvoltarea partidelor politice la Universitatea Georgetown, în cadrul programului International Research & Exchange Board (IREX).