Alexei Buzu, Preşedintele Consiliului ONG
Licenţiat în Economie. Studii avansate în domeniul Managementului Organizaţiilor NonProfit şi în domeniul Managementului Strategic. Domenii de interes prioritar: Planificare strategică, Evaluare Organizatională, Management Public, Participare şi mobilizare Comunitară. Consilier local independent în comuna Drăsliceni. Preşedinte al Comisiei de Finanţe Buget şi Proiecte Investiţionale, Preşedintele Comisiei de Licitaţii. Reales în calitate de consilier independent şi în 2007. Militant pentru drepturile femeii. Deţinător al premiului YouthActionNet (International Youth Foundation, SUA).
Liuba Ceban, Vice – preşedinta Consiliului ONG
Liuba Ceban este Președinte AO ”Altruism”, implicată activ în promovarea spiritului civic printre tineri. Liuba este licențiată în aplicarea instrumentului psihologic Myers – Briggs. Este specializată în Management Necomercial, Dezvoltarea Organizațională, Lobby, Drepturile Copilului, având experienţă de promovare și organizare a primelor Campanii de prevenire a suicidului la Copii în R. Moldova. A contribuit la deschiderea mai multor Organizații Neguvernamentale și a lansat mai multe branduri sociale, precum Campania Pentru Viață ”Tu nu ești singur” și ”Rețeaua Națională Changemakers”
Antoniţa Fonari, Secretar General al Consiliului ONG
Antoniţa Fonari este director executiv al Centrului de Resusre „Tineri şi Liberi”. A început să lucreze în 1994 la Compania de stat „Teleradio-Moldova”, în calitate de corespondent al emisiunii „Modern Club 805”, unde a prezentat o rubrică despre educaţia sexuală. Tot ea este autoarea primei emisiuni din R. Moldova, prezentată la „Radio d’Or”, la care s-a vorbit deschis doar despre abuzul de droguri şi epidemia HIV în oraşul Bălţi. În 1997 fondează ONG „Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV), care îşi propune să prevină excluderea socială a tinerilor şi promovarea modului sănătos de viaţă. Ulterior, echipa TDV a creat Centrul de Resurse „Tineri şi Liberi”, care sprijină colaborarea dintre organizaţii şi instituţii neguvernamentale pentru realizarea diferitelor proiecte sociale. Antoniţa Fonari este unul din membrii cei mai dedicaţi ai grupului „Poştaşii Chişinăului”, format din reprezentanţi ai societăţii civile, care protestează împotriva demolărilor ilegale din centrul istoric ai capitalei.
Iuliana Cantaragiu, membră al Consiliului ONG
Aliona Ciobanu, membră al Consiliului ONG
Aliona Ciobanu psiholog în cadrul ONG-ului „Tinerii pentru dreptul la viata”, filiala Bălţi, lucrează în prevenirea şi excluderea socială a tinerilor şi promovarea unui mod de viaţă sănătos în mediul lor.
Principalele direcţii ale ONG-ului în care activeză constituie:
- promovarae şi ocrotirea drepturilor tinerilor inclusiv celor în situaţii de risc
- prevenirea HIV şi a consumului de droguri
- suport psiho social persoanelor cu HIV/SIDA şi celor bolnave de narcomanie.
Larisa Celan, memebră al Consiliului ONG
Larisa Celan, vice-preşedintă a Asociaţiei Obşteşti “Societatea Orbilor din Republica Moldova” activează şi este implicată activ în reabilitarea socio-medicală şi de muncă a persoanelor cu dizabilităţi de vedere, integrarea şi apărarea drepturilor acestora, contribuind la educaţia lor, sporirea nivelului de cunoştinţe, însuşirea profesiilor, crearea condiţiilor respective de comunicare şi informare.
Larisa a fost iniţiatorul şi coordonatorul proiectului în programul Tempus „Acces la universitate pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere” , în rezultatul implementării a fost deschis Centrul de Support „Fara Bariere” pentru studenţii nevăzători.
Sergiu Neicovcen, membru al Consiliului ONG
Tatiana Cernomoriț, membră a Consiliului ONG
Tatiana Cernomoriț – coordonator program în cadrul Centrului “Speranța”, implicată în dezvoltarea și promovarea de noi programe și servicii ce contribuie la incluziunea socială și ne-discriminarea persoanelor cu dizabilități.
Magistru în asistență socială și doctorandă în sociologie. Activist de drepturile omului, membru al Grupului Resursă în Domeniul Drepturilor Omului al Fundației Soros-Moldova. Domenii de interes prioritar: Asistență Socială, Drepturile Omului, Monitorizare și Advocacy, scrierea și managementul proiectelor, managementul organizațional, realizarea de studii și cercetări în domeniul social.