Fundația Est-Europeană lansează Programului de susținere a rețelelor de organizații ale societății civile precum și organizații umbrele

Scopul programului de granturi

Programul are drept scop susținerea rețelelor de organizații ale societății civile și organizații umbrele în eforturile de monitorizare a proceselor majore de reformare în domenii precum justiție, bună guvernare, educație, sectorul social și dezvoltarea societății civile. Granturile acordate prin intermediul acestui program intenționează să sporească participarea și calitatea intervenției principalelor rețele de ONG-uri in procesul de formare a politicilor publice, începând cu formularea acestora și până la implementare și monitorizare.
Aici puteţi accesa Termenii de ReferinţăFormularul de aplicare al Fundaţiei şi Modelul de buget.


Activități eligibile

Programul de susținere a rețelelor de organizații ale societății civile și organizații umbrele nu va finanța proiecte individuale. Organizațiile solicitante vor propune un plan de acțiuni de dezvoltare a rețelei (sau organizației umbrelă), incluzând coerent mai multe activități și proiecte pentru următorul an, care va avea ca scop consolidarea capacităților rețelei de a a-și îndeplini scopul, de a influența procesele de politici publice, sau de a promova îmbunătățiri în procesele de bună guvernare.

Paralel se va acorda o atenție sporită dezvoltării și consolidării secretariatului coalițiilor/alianțelor solicitante.
Suma alocată prin intermediul granturilor va acoperi integral sau parțial cheltuielile instituționale atât pentru funcționarea secretariatului Coaliției/alianței (organizației umbrelă), cât și finanțarea activităților de bază din cadrul planului de dezvoltare instituțională a organizațiilor. Acest program va încuraja organizațiile să utilizeze fondurile alocate pentru cofinanțarea proiectelor și activităților de bază (costurile ce țin de cheltuieli instituționale și administrative) ale solicitantului. În mod prioritar se vor susține acele rețele și organizații umbrelă care își exercită rolul de agenți activi în sectoare cheie și care prin planul lor de dezvoltare vor contribui la sporirea eficacității intervențiilor în domeniile de dezvoltare democratică a Republicii Moldova.


Bugetul

Suma totală disponibilă este de 40 000 USD. Suma minimă a granturilor oferite de Fundaţie va constitui 6 000 USD, iar suma maximă nu va depăși 10 000 USD. Perioada de acordare a grantului de maxim 6 luni, începând cu August 2013.

Adresa, informaţia de contact şi depunerea propunerilor:
Întrebările aferente acestui concurs se acceptă la info@eef.md (cu moldovaeef@gmail.com in copie), cu subiectul ”Întrebare concurs de granturi pentru coaliții de ong-uri și organizații umbrele” până la data de 11 iulie 2013.

Propunerile de proiect, cu subiectul „Concurs de granturi pentru coaliții de ong-uri și organizații umbrele” trebuie transmise prin e-mail la adresa concurs@eef.md (cu moldovaeef@gmail.com in copie).

Data limită de depunere a propunerilor de proiect este 14 iulie 2013, ora 23:59.

Atenţie! Propunerile depuse nu vor fi returnate. Propunerile incomplete nu vor fi evaluate.

Sursa: http://www.eef.md/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *