Serghei Neicovcen, Președintele Consiliului ONG, Director al Centrului CONTACT din 2008
Are peste 25 de ani de experiență în sectorul necomercial. Este expert și formator în domeniul dezvoltării organizaționale și instituționale. Pe parcursul carierei sale, a condus mai multe de 300 de evenimente de formare: traininguri, seminare, ateliere de lucru și masterclass-uri. Este mentor și coucher pentru multe ONG-uri din Moldova și a ajutat la dezvoltarea a sute de organizații începătoare. Este licențiat cu diplomă de master la Academia de Administrare Publică din Moldova. Din 2008, este membru permanent al Consiliului Național al ONG-urilor și al Coaliției pentru Alegeri Libere și Corecte. Membru al Consiliului de supraveghere CSO Meter și expert în elaborarea Indexului de Sustenabilitate al OSC din 2006.
Dumitru Dîrul, Vice-președintele Consiliului ONG, consilier juridic la Instituția Religioasă Misiunea Socială „DIACONIA” a Mitropoliei Basarabiei, www.diaconia.md
Este membru al consiliilor de coordonare ale alianțelor/platformelor (APSCF și PPDF). Dumitru Dîrul activează în sectorul necomercial, având peste 11 ani de experiență în domenii precum dezvoltarea și prestarea serviciilor sociale; protecția drepturilor copilului și a familiei; voluntariat; filantropie și sponsorizare; prevenirea pierderii și risipei alimentare; analiza, livrarea și evaluarea programelor de formare; libertatea de gândire, de conștiință și de religie. Este autorul și coautorul unor lucrări de analiză și îndrumare destinate specialiștilor în domeniul filantropiei precum și a protecției copilului. În prezent, se implică activ în acțiuni de elaborare a actelor normative și implementare a politicilor publice, cooperând în acest sens cu autoritățile publice centrale și locale
Tudor Lazar, Director Executiv, I.P. Centrul de Instruire și Consultanță Organizațională (CICO)
Are o experiență de peste 8 ani în domeniul legal, dezvoltare organizațională și consultanță privind managementul organizațiilor non-profit. A activat 5 ani ca jurist în sectorul public iar din 2017 activează la CICO, www.management.md, deținând funcția de Director Executiv al organizației din 2018. Tudor a oferit servicii de suport pentru mai mult de 100 OSC-uri din diverse domenii, cum ar fi: organizații de media, tineret, asociații de fermieri și producători etc. În prezent, se focusează pe domenii de expertiză precum planificarea strategică, buna guvernare, evaluarea organizațională și dezvoltarea OSC-urilor. Tudor deține o diplomă de licență în Drept la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) și un master în „Drept Economic” la ASEM.
Mihaela Pascal, președintă a AO Pro Cons
Este licențiată în drept, deține diplome de master în drept economic, în științe politice și științe economice și la moment desfășoară studii de doctorat în drept.
Mihaela Pascal are experiență de lucru de peste 7 ani atât în sectorul public, în cel privat dar și cel necomercial, este membră din partea societății civile în cadrul Colegiului disciplinar al Autorității Naționale de Integritate precum și membră a organizațiilor profesionale, și se implică activ în acțiuni de promovare a democrației participative cooperând cu autoritățile publice pentru a promova drepturile și interesele cetățenilor.
Snejana Caledji, directoare executivă Centrul European “Pro-Europa” din Comrat
Are peste 7 ani de experiență în economie și contabilitate. Timp de aproximativ 2 ani a fost manager de granturi al proiectului GIZ „Abilitarea cetățenilor in regiunea UTA Găgăuzia”. Deasemenea, are experiență în consultarile cu privire la problemele de administrare a granturilor pentru OSC locale. Coordonatorul proiectelor pentru dezvoltarea cooperării cu autoritățile locale, pentru îmbunătățirea eficienței și transparenței managementului. Din 2022, este Director Executiv al organizației “Pro-Europa”în Comrat www.proeuropa.md.
Nina Lozinschi, secretară generală a Platformei pentru Egalitatea de Gen, www.egalitatedegen.md
Are experiență de peste 8 ani în activități de lobby și advocacy în promovarea drepturilor femeilor și a egalității de gen și aproximativ 10 ani în coordonarea de proiecte în domeniul drepturilor femeii și egalității de gen, suport umanitar diferitor grupuri vulnerabile. A oferit supor APL, OSC în dezvoltare de politice gender sensitive.
În calitatea de formatoare în drepturile femeilor, egalității de gen a creat programe și a organizat traininguri pentru fucționari publici, polițiști, elevi, studenți, profesori și mediul asociativ. Crede în solidaritatea dintre oameni și în schimbarea pe care o putem face împreună.
Lilia Curchi, directoare executivă a Asociației Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic din Republica Moldova, fondatoare și administratoare a platformei de știri de mediu www.ecopresa.md
Are peste 10 ani de coordonare a singurei reviste de mediu din Moldova, Natura, inițiatoare a decernării premiilor pentru jurnalismul de mediu, care se desfășoară anual în Republica Moldova. Coordonatoare locală a Grupului de Lucru „Mediul, Schimbările Climatice și Securitatea Energetică” a Platformei Naționale a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic. Din 2017, este comunicatoare în cadrul Proiectului Convenția Primarilor-Est, unde abordează inclusiv tematica de eficiență energetică și energii regenerabile, promovând legătura acestora cu mediul. A organizat şi s-a implicat în campanii media din domeniul protecției mediului, climei și energiei durabile. Absolventă a Facultății de Jurnalism şi Ştiințe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova (2003), masterandă în sociologie (2005) și relații internaționale (2016).
Igor Boţan, director executiv ADEPT
Doctor în fizică, între 1992-1994 a fost analist politic în Administraţia Preşedintelui Moldovei, iar în perioada 1994-2001, coordonator principal de program IFES-Moldova. Din anul 2000 este director executiv al Asociaţiei pentru Democraţie Participativă ADEPT și comentator politic la Radio Europa Liberă. În anul 2000 a studiat dezvoltarea partidelor politice la Universitatea Georgetown, în cadrul programului International Research & Exchange Board (IREX).