Campanie de informare pentru viitorii aleşi locali şi alegători

În contextul  alegerilor locale care vor avea loc în Republica Moldova la data de 14 iunie 2015, Centrul Naţional de Mediu desfăşoară o campanie de informare orientată atât spre viitorii aleşi locali cât şi pentru alegători cu scopul de a îndemna participanţii la alegeri să se implice activ în soluţionarea problemelor de mediu.

Dreptul la un mediu curat este dreptul fiecărui cetăţean garantat prin Constituţie (art. 37), de aceea fiecare alegător trebuie să se asigure că viitorul său primar şi consilier local sau raional îi va respecta acest drept.

În acest sens, Centrul Naţional de Mediu a elaborat 1000 de postere cu mesajul „Întreabă-ţi candidaţii la funcţia de primar şi consilier local/ raional ce vor face cu:

  • Deşeurile din localitate, acumulate prin parcuri, curţi, străzi, câmpuri, etc.
  • Apa uzată din localitate, care unde lipsesc, unde sunt vechi de nu mai rezistă ţeava şi veşnic se sparge. Staţiile de epurare a apelor zate care în mare parte lipsesc din localităţi sau funcţionează sub limitele admisibile şi poluează solurile şi apele noastre, pe care le utilizăm şi consumăm
  • Spaţiile verzi şi fâşiile de protecţie a râurilor din localitate, care treptat-treptat dispar subit. 

Dar arborii sunt cheia echilibrului ecologic şi climateric! Să respire gaze de eşapament cei care taie copacii! Noi vrem să respirăm oxigen!
Vă îndemnăm pe fiecare să aflaţi răspunsurile la aceste întrebări de la candidaţii la fotoliile de primari sau consilieri, înainte de a merge la vot.
De un mediu curat depinde viaţa noastră!
Acest lucru trebuie să-l simtă şi să-l înţeleagă fiecare om şi fiecare ales local!

Sursa:Centrul Național de Mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *