Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei

Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei este comemorată în fiecare an, începând cu anul 1993, pe data de 17 octombrie și a fost creată la inițiativa Pr. Iosif Wresinski. Este o ocazie pentru toți oamenii să audă vocea persoanelor care trăiesc în sărăcie extremă și să se întrebe ce ar putea face în fiecare zi pentru a lupta împotriva sărăciei.

Caritas Moldova lucrează în fiecare zi pentru eradicarea sărăciei printr-o varietate de proiecte și acțiuni destinate persoanelor nevoiașe. Mai mult de 250 de copii care trăiesc în sărăcie extremă sau în situație de excluziune socială sunt asistați în cadrul Centrelor de zi Caritas Moldova. Persoanele fără adăpost pot primi ajutor la Căminul de noapte, iar oamenii care sunt bolnavi beneficiază de ajutor social și medical. Activitatea Caritas Moldova își pune drept scop să facă viața oamenilor săraci mai bună zi de zi.

Fiecare ar trebui să-și amintească zi de zi și nu doar astăzi, că o mulțime de oameni nu sunt la fel de norocoși și toată lumea ar trebui să încerce zi de zi să influențeze, prin acțiuni simple, asupra eradicării sărăciei . „Dacă vrem să realizăm viitorul pe care ni-l dorim cu toții, trebuie să auzim și să ținem cont de apelurile celor marginalizați … Împreună, putem construi o lume durabilă a prosperității și păcii, dreptății și echității – o viață demnă pentru toți. ” (Secretarul – General al ONU, Ban Ki – Moon).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *