VoxReport: De ce nu ajung milioanele în bugetul statului?

„Proiectul de lege cu privire la scutirea de plată a unor impozite, contribuţii şi prime precum şi majorărilor de întârziere şi amenzilor aferente acestora, votată ieri în Parlament, prejudiciază bugetul statului de aproximativ douăsprezece milioane lei”.  Asupra acestui fapt atrage atenția Antonița Fonari, secretarul general al Consiliului Naţional ONG și vicepreședintele Consiliului Național pentru Participare (CNP), transmite UNIMEDIA.

Într-o postare pe VoxReport, Fonari scrie că toate eforturilor Consiliului Naţional al ONG-urilor şi al CNP de a convinge „prin argumente omeneşti” membrii Coaliţiei pentru Guvernare Pro-Europeană să nu comită această tâlhărie de proporţii s-au soldat cu eșec.

„Proiectul de lege prevede scutirea SRL „Glorinal” de plata impozitelor, contribuţiilor, primelor, altor plăţi precum şi majorărilor de întârziere şi amenzilor aferente acestor plăţi, calculate la Bugetul Public Naţional în contul datoriilor formate în procesul executării lucrărilor de reconstrucţie şi restaurare a complexului monastic „Curchi” din s. Curchi, raionul Orhei”, atenționeză autorul articolului.

Potrivit Antoniței Fonari, Coaliţia pentru Guvernare Pro-Europeană a ţinut cont că Guvernul nu putea da aviz pozitiv la un document care conţinea un şir de încălcări ale legislaţiei. În schimb, spune ea, Parlamentul nu poate fi tras la răspundere pentru că este vorba de vot colectiv, iar după 14 ore de lucru mass media nu mai pricepea ce se votează.

„Realizarea propunerii privind scutirea de plata unor impozite şi taxe exclusiv a SRL „Glorinal” va atrage după sine încălcarea prevederilor art.6 alin.(8) lit. c) al Codului fiscal nr. 1163-XIII din 24 aprilie 1997, în care este stipulat unul dintre principiile aplicării impozitelor şi taxelor – echitatea fiscală, care prevede tratarea egală a persoanelor fizice şi juridice care activează în condiţii similare în vederea asigurării unei sarcini fiscale egale, precum şi crearea de precedent pentru alţi agenţi economici privind conformarea fiscală benevolă”, mai spune aceasta în postarea sa.

Mai multe citiți în articolul de pe VoxReport.

Sursa: UNIMEDIA 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *