Vor fi majorate subvențiile pentru copiii din familiile social-vulnerabile

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, prin intermediul Fondului Republican de susținere a populației, va transfera subvenții școlare către fondurile locale. Pentru aceste ajutoare, din bugetul de stat vor fi alocate 7,5 milioane de lei. Declarații în acest sens au fost făcute, astăzi, 7 august, în cadrul unei briefing de presă organizat de viceministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ruxandra Glavan, informează UNIMEDIA.

Ajutoarele materiale au menirea să susțină financiar familiile vulnerabile, care educă copii de vârstă școlară, inclusiv orfani neinstituționalizați, copii cu dizabilități, familii monoparentale, familii numeroase și copii romi. „Aceste mijloace financiare vor fi transferate, începând de astăzi, către toate fondurile locale, cu excepția Fondului municipal de susținere a populației din Chișinău, care potrivit actelor normative posedă resurse financiare proprii. În comparație cu anul 2012, în acest an plafonul minim de 300 de lei sunt bani achitați pentru fiecare copil dintr-o familie social-vulnerabilă. Comparativ cu 200 de lei oferiți anul trecut”, a precizat viceministrul.

Potrivit ministerului, mărimea acestor ajutoare poate fi majorată dacă autoritatea publică locală dispune de resurse financiare proprii. „Identificarea potențialilor beneficiari va fi efectuată de către administrația publică locală: reprezentanții instituțiilor de învățământ, asistentul social și comisiile obștești”, a subliniat sursa.

Fondul municipal de susținere a pesoanelor din familii social-vulnerabile a populației din Chișinău dispune de resurse financiare colectate din anumite taxe ale anumitor prestatori de servicii, care sunt rezidenți ai municipiului Chișinău. Cuantumul oferit copiilor din familiile social-vulnerabile va fi de 600 de lei. Aceste liste au fost deja aprobate de către Consiliul de Administrație al Fondului Municipal și Susținerea socială a populației.

Sursa: unimedia.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *