(video) Ceremonia de deschidere a Olimpiadei de la Soci

La ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Sochi a răsunat renumitul vals din filmul „Tandra și gingașa mea fiară” al compozitorului moldovean Eugen Doga. Link

Au rămas minute numărate până la ceremonia de deschidere a celei  de-a XXII-a ediție a Jocurilor Olimpice. Ceremonia urmează să înceapă la ora  20:14 ora locală (18:14 ora Chișinăului), pe stadionul „Fisht”.

Jocurile Olimpice vor fi primele organizate de către Federația Rusă.

Cu ocazia deschiderii celei de-a 126 sesiuni a Comitetului Internațional Olimpic de la Soci, în discursul său, Thomas Bach a apreciat efortul considerabil depus în cei șapte ani de reconstrucție a orașului-gazdă.

„Pentru a realiza cât de mult s-a investit în complexul sportiv de la Soci, trebuie să ne amintim cum arătau lucrurile acum șapte ani. După dizolvarea URSS, această mare națiune nu mai avea un centru al sporturilor de iarnă, campionatele naționale fiind organizate în afara țării. Rusia a decis să rezolve aceast neajuns, prin înaintarea candidaturii pentru Jocurile Olimpice 2014, acest eveniment fiind un catalizator pentru dezvoltarea sportului, a orașului și întregii regiuni.”

Thomas Bach a mulțumit Președintelui Federației Ruse – Vladimir Putin, Viceprim-ministrului Dmitri Kozak, Președintelui Comitetului Organizatoric – Dmitry Chernyshenko pentru relizarea acelui proiect vizionar, înaintat în 2007.

Noul Președinte CIO a ținut să sublinieze că „Comitetul Internațional Olimpic este în primul rând o organizație sportivă. După cum este stipulat în Charta Olimpică, misiunea noastră este de a pune sportul în slujba dezvoltării armonioase a omului în vederea promovării unei societăți pașnice, preocupate de păstrarea demnității umane. Nelson Mandela, căruia îi simțim lipsa, a spus foarte simplu că ”Sportul poate schimba lumea”.

Urmăriți LIVE, aici sau mai jos:

Ceremonia de deschidere va fi transmisă în Moldova de către postul național de televiziune,Moldova 1 începând cu ora 18:15

http://player.rutv.ru/iframe/live/id/2961/showZoomBtn/false/isPlay/false/sid/russiatv_sochi2014

 

Sursa: www.unimedia.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *