„Spune DA Legii antitutun”

Cu acest mesaj Platforma E-Sanatate.MD începe de astăzi o campanie de promovare a legii antitutun. Acest document are menirea să convingă autoritățile și să creeze o atmosferă pozitivă în societate privind necesitatea adoptării documentului, atât de important pentru sănătatea oamenilor. El mai are misiunea să determine autoritățile că lipsa unor legi stricte în acest domeniu generează mai multe cheltuieli pentru sănătate, decât poate obține bugetul de stat din accizele pentru tutun.

Un mediu curat fără fum de țigară trebuie să devină prioritatea fiecărui funcționar, cu drept de decizie. Un stat care seamănă cu o scrumieră uriașă și miroase a tutun nu este imaginea pe care ne-o dorim.

Astfel, pe parcursul următoarelor săptămâni veți putea urmări pe platforma noastră de sănătate știri locale și internaționale despre experineța țărilor care au promovat și adoptat legi asemănătoare, reportaje, opinii și interviuri cu oficiali, politicieni, ambasadori în Republica Moldova, artiști și oamenilor simpli despre necesitatea adoptării unui asemenea document.

Campania vine să susțină dezbaterile publice lansate, în aceste zile, pe marginea proiectului, chiar dacă documetul întâmpină rezistență enormă din partea reprezentanților industriei tutunului.

Sursa: www.e-sanatate.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *