Solicitarea dezbaterilor publice a proiectului nr. 246 din 02.06.16

20 iunie 2016

  

Către:

 Președintele Comisiei drepturile omului şi relaţii interetnice

Președinta Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie

 Președinta Comisiei juridice, numiri şi imunităţi

Platforma Comună de Dialog a Doamnelor Deputate din Parlamentul RM

 

  

Stimate doamne deputate şi stimați domni deputați,

 

Platforma Egalității de Gen și Coaliția Națională Viața fără Violență în Familie” Vă mulțumește pentru suportul Dumneavoastră la aprobarea cotei minime de reprezentare de 40% pentru ambele genuri, 14 zile pentru concediul parental, interzicerea publicității sexiste şi introducerea sancțiunilor pentru încălcarea principiului egalității de gen! Apreciem foarte mult susținerea Dumneavoastră în soluționarea problemelor ce afectează femeile şi bărbaţii din Republica Moldova.

Solicităm respectuos implicarea Dumneavoastră activă și în continuare, prin organizarea și desfășurarea audierilor publice a proiectului de lege nr. 246 din 2 iunie 2016, în cadrul unei dezbateri comune cu implicarea Comisiilor Parlamentare sesizate în fond, a Platformei Comune de Dialog a Doamnelor Deputate din Parlamentul Republicii Moldova și a Societăţii Civile.

Proiectul de lege a fost elaborat de MMPSF cu susţinerea societăţii civile și are ca scop implementarea angajamentelor internaționale asumate de Republica Moldova. Acesta include toate măsurile pentru a preveni și combate violența în familie și față de femei care reprezintă una din cele mai grave încălcări ale drepturilor omului.

 

Cu deosebită considerațiune, 

Coaliția Naţională Viața fără Violență în Familie”                   Platforma pentru Egalitate de Gen

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *