Situatia de la internatul din Cocieri, in vizorul politistilor: „Nu am avut plangeri despre abuzuri sexuale”

Situatia de la internatul psihoneurologic din Cocieri, unde bolnavii sustin ca sunt batuti, maltratati si infometati va fi investigata de Inspectoratul de Politie din Dubasari. Organele de politie s-au autosesizat dupa reportajul de la Pro TV.

Vitalie GRABOVSCHI, ŞEF, IP DUBĂSARI: „Deja la fata locului s-au deplasat colaboratori de politie, care vor examina toate informatiile prezentate. Nu am avut plangeri vizavi fata de careva abuzuri sexuale. Presupun ca nu este vorba de abuzuri sexuale, sunt inventii ale acestei doamne.”

Politistii spun, insa, ca au avut informatii precum ca bolnavii din internat sunt exploatati prin munca. Potrivit lor, acestia ar munci cu ziua prin Cocieri si Corjova. Deocamdata, insa, nu s-au luat masuri in acest sens.

Atat autoritatile locale cate si cele centrale neaga acest lucru si spun ca bolnavii nu stiu ce vorbesc. Mai mult, Administratia institutitie spune ca nu este adevarat nici faptul ca bolnavii care indraznesc sa discute cu cineva din afara, sunt pedepsiti si inchisi pentru cateva zile intr-un izolator, unde sunt torturati.

Sursa: www.protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *