Secretariatul Comunității Energetice: ANRE a cedat presiunilor politice

Decizia se suspendare a majorării tarifelor la energie electrică și gazele naturale adoptată de ANRE contravine principiilor de bază a Comunității Energetice Europene și demonstrează influența presiunilor politice asupra instituției, consideră Secretariatul Comunității Energetice.

Astăzi ANRE a suspendat pentru 60 de zile decizia din 18 iulie 2015 de majorare a tarifelor la energia electrică și gazele naturale  pentru consumatorii finali.

Secretariatul Comunității Energetice apreciază hotărârea respectivă „drept o lovitură serioasă la încercările anterioare ale instituției de a se conforma obligațiilor Republicii Moldova la Tratatul Comunității Energetice și a stopa o acțiune privind încălcarea dreptului comunitar inițiată de către Secretariat. De asemenea, se confirmă încă o dată lipsa de independență a autorității de reglementare, care este contrară principiilor cheie ale Comunității Energetice Europene, precum și a celor din Republica Moldova”, consideră autoritatea de reglementare în domeniul energetic din UE.

Sursa: Agora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *