Reprezentanții Direcțiilor de asistență socială din 5 raioane ale țării au fost instruiți cum să contribuie la incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități

Reprezentanții Direcțiilor de asistență socială din Orhei, Leova, Telenești, Hâncești și Cimișlia au fost instruiți de către Asociația Obștească „Eco-Răzeni”, cum să contribuie la incluziunea socială și în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități, în cadrul unei mesei rotunde, cu tematica „Rolul actorilor sociali implicați în procesul de integrare pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități: abordări complexe și inovative”.

A.O „Eco-Răzeni” este prima întreprindere socială de catering din Moldova „Floare de cireş” SRL, care oferă formare și angajare pentru tinerii cu dizabilităţi. În septembrie 2015, Floare de cireş a lansat programul de instruire la locul de muncă și angajare asistată pentru tinerii cu dizabilități din diferite regiuni ale Moldovei – de două ori pe an, timp de 4 luni, un grup de 9 – 11 tineri sunt formaţi pentru meseria de bucătar auxiliar şi chelner, abilităţile le obţin în procesul de muncă la întreprinderea socială.

Astfel, în cadrul evenimentului, membrii Asociației și-au împărtățit experiența acumulată pe parcursul a patru ani de activitate și în urma participării la diverse vizite de studiu și conferințe în străinătate. Aceștia le-au vorbit participanților cum ar putea să se implice la incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități, angajarea lor în câmpul muncii și dezvoltarea abilităților de antreprenoriat.

Viceministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Viorica Dumbrăveanu a mulțumit Asociației „Eco-Răzeni” pentru contribuția semnificativă la promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități și angajarea acestora în câmpul muncii, menționând:

„Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei are o Nouă Strategie de ocupare a forței de muncă, prin care venim cu măsuri active de încadrare în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități. A.O „Eco-Răzeni” se încadrează perfect în politicile promovate de minister, astfel, vom susține mai multe proiecte de acest gen, pentru ca persoanele cu dizabilități să aibă un loc de muncă, să-și dezvolte abilitățile și să fie parte a societății”.

Precizăm că, masa rotundă a fost organizată de A.O „Eco-Răzeni”, cu suportul financiar oferit de IM Swedish Development Partner, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Primăria orașului Viena.

Sursa: www.mmpsf.gov.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *