Promovarea voluntariatului în Chișinău!

Dorești să afli despre oportunități de voluntariat în Chișinău?

Ești interesat de artă și cultură?

Dorești să participi și tu la activități?

Atunci te așteptăm la evenimentul de  vineri, 24.01.2014, la ora 18:00, la Teatru Spălătorie (str Eminescu 72, Chișinău), unde patru organizații de artă și cultură locale: Oberliht, Centrul de Artă Contemporană [ksa:k]Art Labyrinth și Teatru Spălătorie, își vor prezenta activitățile.

De asemenea, vei avea posibilitatea să cunoști experiențele personale ale voluntarilor din diferite țări. Ei vor vorbi despre ce făceau înainte în viața lor și vor explica de ce au decis să devină voluntari în Republica Moldova.

Participanți:

Antoine Fourmy [FR]
Gaëlle Mège [FR]
Asta Slapikaitė (Înainte, după și acum. Observînd Chișinăul) [LT]
Sandra Hirtz (Lucrul meu din Franța) [FR]
Kinga Lendeczki (Experiențe din Ungaria) [HU]
Etienne López Aranda (Experiențe în cîmpul social și artistic) [ES]
Paulina Krzysik [PL]

Mai multe informații despre Activitatea de Voluntariat:

Serviciul de Voluntariat permite tuturor să participe la activitățile desfășurate de diferite organizații din Republica Moldova și alte țări. Ca voluntar, lucrezi fără a fi remunerat și contribui la desfășurarea unui proiect prin abilitățile și motivația ta. Aceste proiecte acoperă o mulțime de domenii diverse: protecția civilă, patrimoniu cultural, arta, mediu, cultură, tineret și așa mai departe. Este un adevărat serviciu de învățare și cunoaștere, deoarece voluntarii pot învăța o nouă limbă, cîstigă și dezvoltă noi competențe, si înțeleg diferențele culturale. Lucrînd în organizațiile culturale locale voluntarii pot să descopere scena artistică din Chișinău. Ei vor fi capabili să învețe cum să gestioneze și să organizeze un eveniment cultural, cum să identifice partenerii și resursele pentru propriile inițiative culturale, cum să comunice despre activitățile lor și să se facă auziti de un public mai larg.

O oportunitate importantă este Serviciul European de Voluntariat, care permite celor cu vîrsta cuprinsă între 17-30 ani să participe în sfera serviciului de voluntariat în cadrul Uniunii Europene și în afara acesteia, pentru o perioadă de până la 12 luni. EVS acoperă toate cheltuielile (cazare, costurile de călătorie, mâncare, viză, bani de buzunar, etc.) Dacă sunteți interesat puteți găsi mai multe informații aici: http://europa.eu/youth/country/76/theme/46_en

Asociaţia Oberliht are drept scop mobilizarea tinerilor artişti în vederea perfecţionării lor profesionale, susţinerea acestora întru afirmare în mediul creatorilor contemporani.
http://www.oberliht.com/evs

Centrul pentru Artă Contemporană – [KSA:K] este o instituţie independentă, non-profit, înregistrată în anul 2000. Strategia Centrului este de a dezvolta forme culturale şi practici artistice care să reflecte dinamica transformărilor sociale, politice şi economice din societate. Centrul desfăşoară activităţi de advocacy pentru promovarea de politici culturale care să susţină definirea şi consolidarea poziţia artistului şi a practicilor de artă contemporană în societate.
http://www.art.md

Art-Labyrinth este:
– o comunitate creativă
– un loc (club / centru cultural / platformă)
– festival de vară
Noi dezvoltăm arta alternativă și cultură în Republica Moldova.
http://www.art-labyrinth.org/

Teatru Spălătorie este o inițiativă artistică independentă apărută în noiembrie 2010, care-și propune prin producțiile proprii dar și prin programul asumat dezbaterea temelor relevante pentru societatea moldovenească.
http://spalatorie.md/

Sursa: www.oberliht.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *