Promovarea modului de viaţă sănătos în taberele pentru copii

 

În cadrul Săptămânii Naţionale a Sănătăţii (SNS 2014) 23 de voluntari ai Asociaţiei „Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV) au desfăşurat în perioada 5 – 7 august 2014 ateliere de informare în domeniul modului sănătos de viaţă în taberele şcolare de vară „Camping” şi „Luceafărul”.

Cei 800 de copiii din tabere au fost informați cu privire la igiena personală, odihna calitativă, alimentația sănătoasă, daunele fumatului și al consumului de alcool, HIV/SIDA, tuberculoza și valoarea vieții. Pentru a recapitula cunoştinţele acumulate în cadrul atelierelor, ei  au participat  la un Joc pe stații pregătit de către voluntarii TDV, fiecare stație având o tematică diferită.

În tabăra „Camping” fiecare detaşament de copii a pregătit, împreună cu educatorii săi şi voluntarii TDV, câte un program artistic la tema „Modul sănătos de viaţă”, care ulterior a fost prezentat în cadrul unui concert. În ambele tabere a fost desfăşurat concursul “Cel mai bun desen de promovare a modului sănătos de viaţă”. Câştigătorii au primit diplome de merit şi premii din partea Asociaţiei TDV.

Activitatea s-a desfăşurat ca şi în ediţiile anterioare în parteneriat cu Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chişinău (DGETS). Materialele informaţionale au fost asigurate anul acesta de către Centrul pentru Politici și Analize în Sănatate (Centrul PAS). Mulţumim partenerilor pentru susţinere şi implicare. De asemenea, suntem recunoscători taberelor de odihnă „Camping” şi „Luceafărul” care ne-au gazduit cu ospitalitate.

Săptămâna Naţională a Sănătăţii (SNS 2014), ediţia a IV-a, 3 – 10 august 2014, s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Promovarea voluntariatului prin extinderea activităţilor de voluntariat în rândul tinerilor” finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi proiectului „Voluntariatul – cheia schimbării sociale în Republica Moldova” implementat de TDV în parteneriat cu Fundaţia pentru Educaţia şi Dezvoltarea Societăţii Civile (FERSO) din Polonia prin Programul polono-american al Fundaţiei Libere „Regiunea în transformare” (RITA).

Scopul SNS este de a promova valorile unui mod sănătos de viaţă, participării civice şi ale voluntariatului în special în rândul tinerilor, adolescenţilor şi copiilor din Republica Moldova.

Pe pagina de facebook a Coaliţiei Voluntariat puteţi vedea mai multe fotografii de la activităţile din tabăra “Luceafărul” şi “Camping”.

Filmările de la concertul prezentat de către copii în tabăra “Camping” puteţi vedea aici.

Sursa: http://tdvmoldova.wordpress.com/2014/08/13/promovarea-modului-de-viata-sanatos-in-taberele-pentru-copii/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *