Proces verbal al ședinței CN ONG din 19.09.2018

Proces verbal

al ședinței CN ONG din 19.09.2018

 

Locaţie: Sediul Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova                                                                              Durata: 10:00-12:00  

Bd. Mircea cel Bătrân 48, mun. Chișinău

 

Persoane prezente la ședința Consiliului ONG:

  1. Sergiu NEICOVCEN, Director Centrul Contact
  2. Ludmila IACHIM, Directoare Asociația ,,MOTIVAȚIE” din Moldova
  3. Andrei GAIU, Director Tinerii pentru Dreptul la Viață
  4. Antonița FONARI, Directoare Platforma pentru Cetățenie Activă (CAP)
  5. Tamara ADAȘAN, Director AO HOMECARE
  6. Oxana Miron, Specialist lobby și advocacy, AO ”Concordia. Proiecte Sociale”
  7. Eugen Chihai, Secretar CN ONG, Asistent Director, AO ”Concordia. Proiecte Sociale”

Persoane care au absentat:

  1. Petru MACOVEI, Director executiv AO ”Asociația Presei Independente”;
  2. Carolina BUZDUGAN, Secretar General AO „Alianța ONG-urilor Active în Domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei” (APSCF);
  3. Vladislav GRIBINCEA, Președinte Centrul de Resurse Juridice din Moldova;
  4. Tatiana SAVVA, economist, Centrul Analitic Independent Expert-Grup;
  5. Ostaf Sergiu – Director Centru de Resurse pentru Drepturile Omului.

A consemnat și a elaborat procesul-verbal: Eugen Chihai,  AO ”Concordia. Proiecte Sociale”.

S-a discutat și s-a decis:

  1. Selectarea persoanelor membre în cadrul Comitetului de monitorizare a implementării Strategiei Dezvoltării Societății Civile 2018-2020 (SDSC)

La concursul de selecție a 3 persoane care să facă parte din Comitetul de monitorizare a implementării Strategiei Dezvoltării Societății Civile 2018-2020 (SDSC) (concurs extins), au mai aplicat următorii 3 candidați: Cristina Galoi, Vășcu Tatiana și Olesea Chirilov.

S-A DECIS:

  • Considerarea candidatei Vășcu Tatiana ineligibilă din motiv că este angajată în cadrul unei instituții publice. Angajatul în cadrul unei instituții publice contravine criteriilor de selectare a membrilor Comitetului de monitorizare a implementării Strategiei Dezvoltării Societății Civile 2018-2020 (SDSC);
  • Solicitarea unei scrisori de intenție/ motivație de la candidata Olesea Chirilov;
  • Membrii prezenți la ședință au votat ”pro” – unanim selectarea Cristinei Galoi ca membru al Comitetului de monitorizare a implementării Strategiei Dezvoltării Societății Civile 2018-2020;
  • Membrii Consiliului trebuie să identifice alte persoane competente care ar fi interesate să devină membri ai Comitetului de monitorizare a implementării Strategiei Dezvoltării Societății Civile 2018-2020 (SDSC).
  1. Organizarea ședințelor cu Ministerele de resort pentru discuții pe marginea implementării ”Planul de acțiuni pentru implementarea Strategiei de dezvoltare a societății civile pentru perioada 2017-2020”.

Membrilor prezenți la ședință li s-a comunicat că au fost expediate scrisori către Cancelaria de Stat, Ministerul Finanțelor, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și către Ministerul Justiției.

S-A DECIS:

Contactarea instituțiilor vizate pentru a stabili care este reacția la scrisorile expediate și care este probabilitatea organizării unor întruniri între membrii Consiliului ONG cu conducerea ministerelor de resort și a Cancelariei de Stat.

Expedierea unei scrisori către Ancuța Vameșu, consilier de nivel înalt al UE pentru relația Guvernului cu societatea civilă, în care să solicităm oferirea unor informații despre posibilitatea creării unei direcții la nivelul Guvernului RM, care ar fi responsabilă de colaborarea cu societatea civilă.

  1. Altele
  • Sergiu Neicovcen a menționat că în cadrul unei ședințe comune de închidere a unui proiect finanțat de FHI360 s-a discutat despre faptul că instituțiile publice din RM nu sunt receptive la acțiunile sau propunerile societății civile. Prin urmare, pentru realizarea cu success a Rezoluției Forumului Organizațiilor Neguvernamentale ediţia a IX-a, activitatea de advocacy a Consiliului ONG necesită coordonarea eforturilor, gândire strategică, informare, comunicare, extindere și mobilizare.

S-A DECIS:

Pentru sporirea vizibilității Consiliului ONG se va elabora Strategia de advocacy și a Planul de promovare a Consiliului ONG. Proiectul Strategiei de advocacy a Consiliului ONG va fi elaborat de către Oxana Miron, iar mai apoi va fi remis spre examinare și aprobare celorlalți membri ai Consiliului.

  • Stabilirea datei și locației pentru următoarea ședință a CN ONG.

S-A DECIS:

Expedierea unei scrisori electronice către membrii Consiliului ONG pentru a stabili data, ora și locul desfășurării următoarei ședințe a CN ONG. Se propune desfășurarea ședinței la data de 11 sau 12 octombrie, sediul Asociația „MOTIVAȚIE” sau sediul A.O. ”Concordia. Proiecte Sociale.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *