Presei i s-a arătat locul

Reprezentanții presei vor avea mai multe restricții care îi vor limita în reflectare pe larg a celor ce se întâmplă la Parlament.

Jurnaliștii și cameramanii vor avea acces doar în sala pentru presă, nu vor putea asista în sala de ședințe plenare și nici măcar pe culoarele sau în holurile Parlamentului. Imaginile vor putea fi translate în timp real pe monitoarele din sala pentru presă, iar ulterior vor putea fi preluate de reprezentanții tuturor instituțiilor mass-media. Această situație a stârnit un val de nemulțumiri din partea jurnaliștilor care cer Parlamentului să-și revizuie decizia.

În susținerea jurnaliștilor au sărit și reprezentații societății civile care consideră că Parlamentul a îngrădit accesul presei la obținerea informației de ordin public.

 Serghei Ostaf, director executiv al CREeDO a declarat că „există culpa conducerii Parlamentului pentru faptul că nu au înțeles cum să asigure accesul  direct, vizual și sonor, la ceeea ce se întâmplă în plenul Parlamentului, jurnaliștii trebuie să aibă acces direct”. Acestea și alte declarații au fost făcute în cadrul emisiunii TV, Politica. Urmăriți emisiunea în întregime AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *