PREMIERĂ în Republica Moldova: Calendarul Științific pentru 2016!

În Republica Moldova, în premieră, va fi editat un calendar ce promovează știința – Calendarul Științific pentru anul 2016. Autorul conceptului acestui calendar inedit este Dorian Furtună, etolog, doctor în biologie, trainer, autor al cărții ”Homo aggressivus: De ce nu se opresc războaiele și violența”.

Solicitat de SHOK.md, Dorian Furtună a oferit mai multe detalii despre noutatea din comunitatea științifică.

Calendarul Științific este un calendar ce promovează știința. Mai exact, promovează, în paginile sale nume și scurte biografii ale marilor savanți din toate timpurile. Cu fotografia sau portretul acestora.

E un calendar pe care este inteligent să-l ai în casă, în oficiu și să-l faci cadou la început de an.

Ideea, conceptul acestui Calendar.  Noi avem tot felul de calendare – religioase, bancare, erotice, de modă, cu desene animate, cu peisaje, cu pisici, cu imaginea propriei persoane – care stau afișate pe masă sau perete anul întreg. Aceste calendare transmit un anumit mesaj, care poate fi mai mult sau mai puțin consistent și util.

M-am gândit că ne lipsește un calendar științific, unul care să ne ofere cunoștințe noi în fiecare lună, să ne familiarizeze cu lumea descoperirilor științifice, cu biografia marilor savanți.

Această idee o aveam de câțiva ani, dar abia acum am reușit să o materizalizez. Noi, în Moldova, avem mare nevoie de popularizarea științei și acest calendar poate veni cu contribuția sa în acest sens.

Autorii. Eu sunt autorul conceptului și textelor. Omul de afaceri Veaceslav Cebotari a fost receptiv la ideea editării unui asemenea calendar și este și promotorul calendarului. Iar Alex Kravtsoff a elaborat designul.

Împreună, în trei, am făcut posibilă apariția acestui produs.

Este un calendar din 12 pagini, de un format A2, care poate fi afișat pe perete. Pe fiecare pagină fiind prezentați trei savanți, cu descoperirile lor principale.

Am elaborat un calendar deopotrivă informativ și cu un design atractiv. Sperăm să fie pe placul tuturor amatorilor de știință, util pentru licee și universități, apreciat și afișat în cele mai diferite instituții și oficii.

Calendarul va apărea în librării în primele zile ale lunii ianuarie. Dar și pe rețeaua de distribuție on-line www.bestseller.md.

Sursa: Shok.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *