Pavel Filip continuă discuţiile cu societatea civilă

Prim-ministrul Pavel Filip a avut la data de 12.02.1016, o întrevedere cu reprezentanţii Consiliului Organizaţiilor Neguvernamentale din Republica Moldova. Premierul a menţionat, în context, că îşi doreşte să aibă un dialog constructiv şi deschis cu societatea civilă, care să poarte şi un caracter permanent.

„Ieri am avut o discuţie cu o parte a societăţii civile, iar astăzi continuăm aceste întrevederi. Guvernul trebuie să resimtă presiunea societăţii civile, care este ochiul de veghe. Urmează să identificăm cele mai eficiente mecanisme şi forme pentru acest dialog”, a menţionat Premierul.

În acest context, Pavel Filip a declarat că solicitările recepţionate din partea Forumului Civic, mesajele venite de la Guvernul României, din partea Statelor Unite ale Americii, respectiv din partea structurilor Uniunii Europene corespund obiectivelor guvernării. “La baza programului nostru de guvernare se află Acordul de Asociere. Am constatat că aici avem multe restanţe. Am decis să ne mişcăm repede pentru a le lichida. Avem însă şi chestiuni stringente, între care elucidarea furtului miliardului, stabilizarea sectorului financiar-bancar, reformarea justiției, a instituțiilor abilitate să lupte împotriva corupției.”, a mai spus șeful Executivului.

La rândul lor, reprezentanții Consiliului ONG au salutat invitaţia la dialog şi au confirmat disponibilitatea de a delega trei persoane în cadrul Consiliului Naţional de Participare. În acelaşi timp, ei au solicitat Guvernului să se implice în soluţionarea unor probleme cu care se confruntă: modificarea legii cu privire la impozitul de 2 la sută în favoarea ONG-lor şi finanţarea voluntariatului.

În opinia sectorului neguvernamental,  este oportună crearea unei instituţii care să asigure cadrul necesar pentru un dialog permanent şi eficient între Guvern şi societatea civilă.

Prim-ministrul a invitat reprezentanții ONG-lor să se expună asupra proiectelor guvernamentale propuse pentru dezbateri publice, astfel ca opiniile, experienţa şi bunele practici ale societăţii civile să fie luate în considerare la definitivarea documentelor.

Sursa: www.gov.md 

foto-_j0a3098

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *