Oportunități de voluntariat pentru Platforma pentru Egalitatea de Gen

Centrul de  Resurse ”Tineri și Liberi” care asigură Secretariatul Platformei pentru Egalitate de Gen recrutează 10 voluntari(e), în cadrul proiectului „Platforma pentru Egalitate de Gen”  cu susținerea Programului „Femeile în Politică”, implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în parteneriat cu Fundația Est-Europeană și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, cu susținerea financiară a Guvernului Suediei.

Platforma pentru Egalitate de Gen (Platforma) este o uniune benevolă de persoane fizice și juridice care au scopul de a contribui la promovarea egalității de gen în Republica Moldova.

Misiunea Platformei este de a consolida eforturile tuturor actorilor din societatea civilă care militează pentru promovarea egalității de gen.

Prin acțiunile sale, Platforma pentru Egalitate de Gen sprijină egalitatea de șanse, educația sensibilă la gen, politici publice sensibile la gen, studii și cercetări care includ și dimensiunea de gen,  participarea politică a femeilor, reprezentarea politică a intereselor femeilor, incluziunea socială, politici de armonizare a vieții de familie cu profesia s.a.

În calitate de  voluntar (ă) a Platformei pentru Egalitate de Gen vei avea oportunitatea de a-ți îmbunătăți abilitățile de comunicare, prin promovarea ideilor și a modelelor de publicitate, precum și participarea la diverse campanii sociale. Tot ceea ce contează este să dorești să înveți alături de echipa noastră lucruri noi, privind transferul și schimbul de experiență, crearea și consolidarea de rețele, precum și promovarea parteneriatelor între instituțiile de stat, organizațiile neguvernamentale și organizațiile private cu scopul dezvoltării responsabilizării sociale și a capitalului social.

Programul de voluntariat va include următoarele activități:

  • Activitate de cercetare privind politicile de asigurare a egalității de gen;
  • Participare la evenimentele organizate de Platforma pentru Egalitate de Gen;
  • Activitate de promovare a Platformei– În desfășurarea activității, voluntarii/voluntarele vor folosi resurse ale organizației precum: instrumentele on-line (site-ul http://www.consiliuong.md/, pagina de Facebook și Twitter ale organizației), echipamentele organizației și îndrumarea echipei de proiect;
  • Marketing și dezvoltare imaginii organizaționale – Voluntarii/voluntarele vor realiza materiale de promovare a activității Platformei;
  • Asistență logistică – Voluntarii/voluntarele vor realiza mapele necesare evenimentelor Platformei pentru Egalitate de Gen.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV-ul și o scrisoare de intenție, până la data de 25 noiembrie 2015, la adresa de e-mail tineri.liberi@gmail.com 

Pentru informații suplimentare nu ezitați să ne contactați  la nr de telefon 022 256 549, mob.: 079 450 027.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *