Oficialii s-au implicat în activități de voluntariat

Primii care s-au oferit de a face voluntariat, în Capitala Națională a Tineretului 2014, cu ocazia lansării Săptămânii Naționale a Voluntariatului – „Hai în gașca voluntarilor!”, ieri, 19 octombrie 2014, au fost Sergiu Stanciu, Viceministrul Tineretului și Sportului și Stela Zabrian, Șefa Serviciului Secretariat și Relații Publice a Consiliului Raional Soroca. Activitatea de informare și documentare prin intermediul paginilor web s-a desfășurat în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, unde beneficiari au fost un grup de tineri de etnie romă.

Viceministrul Tineretului și Sportului, Sergiu Stanciu, a ținut să menționeze că, cine învață, este cu câțiva pași mai înainte față de ceilalți. „Vă încurajez să vă implicați cât mai des în asemenea activități și să fiți la curent cu oportunitățile care apar pentru voi”, a spus Sergiu Stanciu, care a explicat tinerilor de etnie romă cu ce se ocupă Ministerul Tineretului și Sportului din Republica Moldova și ce activități sunt în desfășurare. De asemenea, Stela Zabrian a accentuat că tinerii de origine romă pot apela oricând la persoanele responsabile din cadrul Primăriei Soroca, pentru a li se oferi suportul necesar. Capitala_Nationala_a_Tineretului

După ce s-au prezentat, tinerii de etnie romă și-au împărtășit planurile de viitor și au promis că își vor continua studiile. Unii din ei au spus că, cursurile la calculator, oferite în cadrul proiectului „Diferențele nu sunt obstacole”, implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, încheiate recent, le sunt mereu necesare și, le-au fost în special utile, în cadrul întâlnirii cu Viceministrul Tineretului și Sportului, Sergiu Stanciu.

Precizăm că, la data de 19 octombrie 2014, au desfășurat activități de voluntariat în orașul Soroca și Asociația Obștească ”Tinerele femei – Cernoleuca”, beneficiarii cărora au fost utilizatorii de droguri intravenoase.

Serviciul de voluntariat al oficialilor a fost oferit în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului (SNV) – „Hai în gașca voluntarilor!”, activitate realizată de către Asociația ”Tineri pentru Dreptul la Viață”, în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, în cadrul Proiectului „Promovarea voluntariatului prin extinderea activităților de voluntariat în rândul tinerilor”, din programul de Granturi 2014 lansat de Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.

Sursa: http://www.youthsoroca.md/?mod=news&type=11&new_id=1413808781

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *