Negruța a primit a doua cerere de chemare în judecată de la „Tutun CTC”

Fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruța, a fost atacat în judecată de către directorul SA „Tutun CTC”, Ala Sîrbu, după ce a făcut declarații pentru AGORA privind „managementul de proastă calitate a companiei „Tutun CTC”. După şedinţa de judecată în cazul „Tutun CTC” împotriva Antoniţei Fonari, unde a făcut declarații în calitate de martor, Negruța a primit cererea de chemare în judecată.

La scurt timp, fostul ministru a primit a doua cerere prealabilă de chemare în judecată. Despre aceasta, Negruța a anunțat într-un articol plasat pe blogul său.

„Înţeleg că precedenta nu mai e valabilă pentru că chiar în textul cererii prealabile, din 3 martie, autoarea a pus la îndoială cele pretinse, prezentând şi un tabel cu cifre despre „performanţele” din 2012 încoace. Iată din aceste considerente, probabil, Ala Sîrbu îmi trimite o altă cerere prealabilă din care lipseşte tabelul cu cifrele magice”, scrie acesta pe blog.

Fostul ministru a subliniat că în cadrul dosarului „Tutun CTC VS Antoniţa Fonari”, a fost prezentată, la insistenţa instanţei de judecată, mult mai multă informaţie statistică, economică şi financiară, care permite de a face anumite concluzii despre situația din cadrul companiei.

„Din considerente că publicarea acestei informaţii poate fi etichetată de către Ala Sîrbu ca divulgare a informaţiei „secret comercial”, chiar dacă nu este secret, nu voi publica acum, dar voi opera cu ea în anumite momente şi în măsura necesităţii. De această dată, în baza Legii nr. 982 din 11.05.2000 privind accesul la informaţie, voi solicita ca Ala Sârbu să prezinte informaţie referitor la numărul şi persoanele publice, cu funcţii de răspundere, din mass-media, liberi profesionişti, care au fost atacaţi în judecată pentru că au vorbit despre problemele Tutun-CTC din 2011 încoace. Inclusiv, au vorbit şi au scris despre comercializarea activelor Tutun CTC, comercializări, care, presupun, au dus la reducerea activităţilor de bază ale Tutun-СTC, despre activităţile financiare ale Tutun-CTC, care nu ţin de activitatea de bază a Tutun-СTC”, a spus Negruța.

Fostul ministru a precizat că va solicita această informaţie pentru a demonstra că această cerere este o hărţuire. „Pentru că alte pretenţii faţă de altă lume nu există. Chiar dacă mai multă lume a atenţionat asupra problemelor de la Tutun-CTC, inclusiv la angajarea managementului în 2011 şi remunerarea acestuia, în totală discrepanţă cu performanţele realizate”, a mai spus Negruța.

Potrivit lui Veaceslav Negruța, astfel de cereri prealabile sunt „o formă de intimidare a martorilor şi de hărţuire. Sper că aceste intimidări şi hărţuieli nu fac parte dintr-un scenariu mai larg (mă duc gândurile şi amintirile în anul 2012, când atenţionam Legislativul şi Consiliul Suprem de Securitate despre un alt caz, şi încercările ulterioare de intimidare cu dosar), iar Ala Sîrbu este un simplu executant”, a precizat fostul ministru.

Sursa: agora.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *