Moldova are mai mulți milionari

Republica Moldova are, oficial, cu șapte milionari mai mult. Cel puțin așa arată datele făcute publice de Inspectoratul Fiscal, transmite Agora.md. Astfel, numărul persoanelor cu venituri anuale de peste un milion de lei fiecare a ajuns la 231.

În perioada de raportare a anului 2013 pentru anul 2012 au fost identificate 224 de persoane cu veniturile de anuale de peste un milion de lei.

Anul trecut averea totală a acestor persoane a fost de 788,9 milioane de lei, iar impozitul pe venit reținut a constituit 55,2 milioane de lei.

 Cea mai mare sumă a venitului obținut de către o persoană fizică în anul 2013 din salariu, dar și alte venituri a fost de peste 14,5 milioane de lei. În anul 2012, suma maximală a constituit peste 7 milioane de lei. Cea mai tânără persoană din această categorie are 21 de ani, cea mai vârstnică – 82 de ani.

Cei mai mulți milionari în Republica Moldova sunt bărbați – 169, ceea ce constituie o pondere de 73,16%, iar femei – 62, cu o pondere de 26,84%.
Din cele 231 de persoane cu venituri anuale de peste un milion de lei, 201 persoane sau circa 87% sunt din municipiul Chișinău, iar cinci persoane sunt din municipiul Bălți. Ceilalți sunt originari din alte raioane ale republicii – Anenii Noi, Edineț, Ialoveni, Telenești, Briceni, Comrat, Drochia, Cahul, Fălești, Florești, Hîncești, Orhei, Rezina, Sîngerei, Soroca, Ungheni.
Sursa: www.unimedia.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *