Ministerele implicate în aprobarea proiectului de lege privind violența în familie au ajuns la un consens

Proiectul de lege cu privire la prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor a fost discutat astăzi în cadrul a două grupuri de lucru. La discuții a participat conducerea Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiției și societății civile.

„Acest proiect de lege este important pentru țara noastră, din perspectiva asigurării unor măsuri eficiente de protecție a victimelor violenței în familie dar și angajamentului asumat de Republica Moldova pentru a se alinia la valorile europene. Guvernul și-a exprimat voința de a iniția negocierile privind semnarea Convenției de la Instanbul, acțiune prevăzută în Acordul de Asociere Republica Moldova – UE, pentru anul 2016”, a declarat viceministrul, Viorica Dumbrăveanu.

În urma unui dialog constructiv și argumentat privind importanța modificărilor și completărilor unor acte legislative pentru a preveni și a combate violența față de femei și violența în familie, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Justiției au susținut pozitiv modificările înaintate și au menționat importanța proiectului de lege pentru Republica Moldova în prevenirea violenței față de femei.

Menționăm că Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei planifică următoarea rundă de discuții cu aceeași tematică, cu Ministerul Finanțelor și Congresul Autorităților Locale din Moldova.

Sursa: www.mmpsf.gov.md

img_8864

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *