Marşul social “Tinerii pentru un viitor fără SIDA”

Astăzi, 7 august, Asociaţia obştească „Alternativa” din comuna Costeşti, Ialoveni a organizat marşul social “Tinerii pentru un viitor fără SIDA” în cadrul Săptămânii Naţionale a Sănătăţii, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului.

În cadrul acţiunii au participat circa 30 de tineri, voluntari ai AO „Alternativa”, membri ai Consiliului Raional de Tineret din localităţile raionului Ialoveni.

Organizatorii au început marșul de la Spitalul Raional Ialoveni, unde au distribuit tinerilor trecători materiale informative despre infecția HIV/SIDA şi hepatitele Virale B și C, ghiduri despre un mod sănătos de viață și prezervative, continuând traseul pe strada Alexandru cel Bun, pe porțiunea dintre Spitalul Raional și Consiliul Raional. Ulterior vor fi distribuite materiale în cadrul unor asemenea acţiuni şi în satele raionului Ialoveni.

Săptămâna Naţională a Sănătăţii este o activitate din cadrul proiectului „Promovarea voluntariatului prin extinderea activităţilor de voluntariat în rândul tinerilor”, implementat de către AO „Tinerii pentru dreptul la Viaţă”, cu suportul financiar al Ministerului Tineretului şi Sportului în cadrul Programului de Granturi 2014.

Sursa: http://mts.gov.md/news/?nid=77b4f6bd8d66e8cc88d3a5eeccf4c7ff

f2,mars social,07.08.1A033521C4394A40A967E44DA9C19F00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *