Leancă vrea „nopți albe și zile negre” pentru șoferii nedisciplinaţi!

Premierul Iurie Leancă solicită înăsprirea Codului Rutier și în special a sancțiunilor pentru șoferii nedisciplinaţi.

Declarația a fost făcută în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, în contextul accidentelor tragice care au avut loc aseară și în această dimineață în țară, notează UNIMEDIA.

„Îmi exprim condoleanțele pentru familiile care și-au pierdut persoanele dragi în urma accidentelor. Vreau să fac un apel la toți șoferii, să conducă atent și responsabil. Graba face să avem astfel de tragedii. Este responsabilitatea șoferilor să nu accepte copiii duși în brațe în automobile”, a declarat Leancă.

În același timp, premierul i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne , Dorin Recean, ca în cel mai scurt timp să vină cu o serie de modificări și înăspriri la Codul Rutier

„Trebuie să fie înăsprite sancțiunile, amenzi mai mari. Exemplul tânărului cu mașina de lux care a gonit prin oraș demonstrează că legea este permisibilă. E cazul ca poliția să extindă aceste controale inopinate. Acțiunile pe care le faceți le numiţi ‘nopţi albe’, dar poate să facem zile negre ca să putem diminua numărul acestor accidente”, a mai adăugat șeful Cabinetului de miniștri.

Premierul a avut o solicitare și către Ministerul Educaţiei şi cel al Tehnologiei Informaţiei. „O să vă rog să luați niște măsuri mai riguroase a calității studiilor în școlile auto. Nu exclud că
aceste accidente se produc și ca urmare a faptului că nivelul studiilor nu este tocmai cel care ar face șoferii mai calificați”, a conchis sursa.

UNIMEDIA amintește că, un grav accident a avut loc aseară aproximativ în jurul orei 21.00, în apropiere de localitatea Vatra, municipiul Chișinău. Un automobil model Renault Megane s-a ciocnit cu un BMW. În urma impactului șapte persoane au decedat.

Un alt accident a avut loc în această dimineață în apropierea satului Mihailovca, raionul Sîngerei. În consecință trei persoane au decedat, iar alte două au fost tranportate de urgență la spital.

 

Sursa: www.unimedia.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *