La final de SNV 2013 voluntarii TDV și CCCT au desfășurat activitatea „Copilărie de vis pentru picii de la Ruseștii Noi”

În perioada 24 mai – 2 iunie 2013 a avut loc Săptămâna Națională a Voluntariatului 2013 „Hai în gașca voluntarilor!”. Timp de 10 zile, voluntari din toată țara, de diferite vârste și categorii sociale, au contribuit la promovarea voluntariatului prin intermediul unor activități deosebite.


Ieri, la data de 2 iunie, au avut loc ultimele activități din cadrul SNV 2013. În această zi asociația „Tinerii pentru dreptul la viață” (TDV) în colaborare cu Centrul Comunitar pentru Tineri cu dizabilități (CCCT) au desfășurat activitatea de caritate „Copilărie de vis pentru picii de la Ruseștii Noi”, r-nul Ialoveni.

 

 

În cadrul acestei activități zece familii social-vulnerabile din localitate au petrecut o zi minunată alături de voluntarii TDV și CCCT. Aceștia au organizat diverse ateliere, printre care au fost: ateliere de confecționare a brățărilor și felicitărilor, jocuri amuzante. Spre final părinții au jucat povestea Ridichea, dând dovadă de capacități actoricești deosebite. Timp de trei ore copiii, alături de părinții săi, s-au bucurat de o atmosferă de sărbătoare. La final, aceste familii, datorită generozității donatorilor au primit colete cu haine, jucării, produse alimentare și igienice.
În drumul spre Sediul TDV, voluntarii au oferit interviuri, au împărtășit din plăcerea de a face voluntariat cu alți tineri, încercând să-i motiveze, făcându-și auzite planurile de viitor legate de voluntariat. La finele traseului voluntarii s-au despărțit cu nostalgie în suflet. Unii au avut și lacrimi în ochi de fericire, că au reușit să aducă zâmbete pe buzele copiilor, dar totodată și de tristețe, că s-au încheiat activitățile pentru această săptămână, însă au promis că în curând vor reveni la TDV.

Mai multe poze de la această activitate puteți vedea la următorul link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *