Iurie Leancă a depus actele de înregistrare a PPEM la Ministerul Justiției

Fostul premier, ales în funcția de președinte al PPEM a depus astăzi, 5 august, actele de înregistrare la Ministerul Justiției. Acesta a declarat că au fost depuse peste 8300 de cereri ale membrilor din 22 de raioane și două muncipii.

„Astăzi am depus cererile a peste 8300 de membri din 22 de raioane, două municipii. Acest partid se vrea o alternativă reală pentru cei care și-au asumat astăzi actul guvernării, care va întruchipa valorile europene. În momentul când vom fi la putere o să mergem mai decis spre UE”, a declarat Iurie Leancă.

Acesta a declarat că în acest moment nu exclude scenariul unor alegeri anticipate. „Din păcate se apropie din ce în ce mai mult spre noi”.

Despre Maia Sandu

Iurie Leancă a declarat că urmează după vacanță să discute cu Maia Sandu, fostul Ministru a Educației pentru a o atrage în partid.

„Relația noastră este una mai veche. Atunci când era clar că fostul partid de dragul unor înțelegeri obscure vor merge pe formula unui guvern minoritar, era idea ca să constituim împreună acest partid. Ea a preferat să rămână să continue reformele în educație. Sper că a înțeles foarte clar cine sunt adevărații prieteni, cine sunt oponenții”.

Amintim că Iurie Leancă a organizat congresul de constituire a formațiunii pe data de 26 iulie 2015. În cadrul alegerilor locale din 14 iulie PPEM a participat în cadrul unui bloc electoral alături de PAD-ul lui Mihai Godea și PLR-ul lui Ion Hadîrcă.

Iurie Leancă a părăsit PLDM-ul după ce în luna februarie a fost desemnat prim-ministru Chiril Gaburici, ales cu voturile PDM, PLDM și PCRM.

Potrivit noului acord al AIE, Ministerul Justiției a trecut din gestiunea PLDM, partid din care a făcut parte și Iurie Leancă în cea a Partidului Democrat, partener de coaliție a acestora.

Sursa: Agora.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *