Cum reflectăm vulnerabilitățile sociale ținând cont de principiul „nu dăuna”

Platforma pentru Cetățenie Activă și Parteneriat pentru Drepturile Omului (CAP) invită reprezentanții mass-media, new-media şi liderii de opinie, profesioniştii din domeniu la dezbaterea „Cum reflectăm vulnerabilitățile sociale ținând cont de principiul „nu dăuna”.

Dezbaterea va avea loc luni, 20 martie 2017, începând cu ora 13:00, în sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

În cadrul dezbaterii invitații vor discuta despre cum (nu) pot fi construite subiectele de presă, necesitatea și importanța respectării Codului Etic în Jurnalism şi a principiului nu dăuna în procesul de informare și reflectare a cazurilor în care sunt implicate persoane în stare de şoc sau cu vârste/situaţii vulnerabile, dar şi a subiectelor care pot face vulnerabili consumatorii de media.

Participă:

Nadine Gogu, Directoarea Centrului pentru Jurnalism Independent din Moldova. Este direct implicată de foarte mulţi ani într-un proces continuu de instruire, motivare şi premiere a mass-media din R. Moldova – proces care se bazează pe principii de profesionalism, etică şi informare de calitate.

Daniela Sîmboteanu, Psihologă, Președinta Centrului Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii. Are experienţă de peste 20 ani în domeniul psihologiei aplicate în cazurile familiilor vulnerabile şi elaborare, implementare de politici publice în domeniul protecţiei copiilor.

Daniel Mazepa, Psiholog, Specialist principal al Secției prevenire a Direcţiei generale securitate publică a IGP, MAI. Asigură informarea şi pregătirea specialiştilor din Poliţie pentru a face profilul psihologic al delicvenților, victimelor, pentru a oferi suport psihologic şi supervizare în cazurile complicate cu care se ciocnesc forţele de ordine (inclusiv pentru a face faţă „jocurilor morţii”).

Daniela Buzatu, Șef al Secției Prevenire a Direcției generale securitate publică a IGP, MAI. Este specializată în protecţia copiilor şi aplicarea conceptului Poliţie Comunitară, fiind implicată şi în elaborarea documentelor normative, procesul de supervizare a aplicării legilor naţionale şi convenţiilor la care Moldova este parte.

Moderatoare:

Antonița Fonari, Directoarea Platformei pentru Cetățenie Activă (CAP). Are o vastă experienţă în domeniul non-profit, new-media, pledoarie şi comunicare, numele ei fiind asociat cu promovarea mai multor legi şi cauze sociale, activităţi de voluntariat la nivel naţional şi internaţional, iar recent şi în cadrul MAI.

Durata dezbaterii – 90 min.
Ultimele 15 minute jurnaliştii vor putea adresa întrebări participanţilor la dezbatere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *