INVITAȚIE la atelierul “Voluntariatul în situații de urgență”

Asociaţia Obştească „Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV)Secretariatul Coaliţiei pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat din Moldova, în parteneriat cu Biblioteca Municipală B.P. Hașdeu, anunţă selectarea a 25 de reprezenți din rândul OSC și autorităților / instituțiilor publice (50% din teritoriu) care au experiență în domeniul voluntariatului în situații de urgență să participe la atelierul care va avea loc vineri, 21 octombrie 2016.

Scopul atelierului este de a colecta idei și recomandări din partea participanților care dețin expertiză în domeniul voluntariatului în situații de urgență. Recomandările vor fi promovate pe internet și trimise prin scrisori oficiale spre implementare către autoritățile publice centrale (comisii parlamentare, Cancelaria de Stat, ministere de resort) sau autorități publice locale (consilii raionale) pentru a facilita colaborarea cu societatea civilă. Vedeți agenda AICI.

Vă rugăm să confirmați disponiblitatea de a participa la atelier până joi, 20 octombrie 2016, la tdv_secretariat@yahoo.com sau la numărul de telefon 022 567 551.

Atelierul va fi moderat de către Antoniţa Fonari, Președinta Consiliului Național al ONG-urilor din Moldova, invitați speciali fiind: Alexandru Jizdan, Ministru al Afacerilor Interne; Ruxanda Glavan, Ministră a Sănătății; Anatolie Șalaru, Ministru al Apărării; Angela Ciobanu, Coordonatoare programe de sănătate publică, Biroul OMS și Mihail Harabagiu, șeful Serviciului pentru Situații Excepționale din Republica Moldova.

Vă informăm că Clubul de Expertiză în Domeniul Voluntariat va activa în cadrul Bibliotecii Municipale B.P. Hașdeu și va contribui la dezvoltarea infrastructurii de voluntariat în Republica Moldova. Prezentul atelier se va desfășura în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului (SNV) 2016 care va avea loc în perioada 17 – 23 octombrie 2016.

Evenimentul este organizat de Asociația Obștească “Tinerii pentru dreptul la viață” (TDV), Secretariat al Coaliției pentru promovarea legii și activităților de voluntariat. Această activitate este posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin TDV și nu reflectă în mod necesar poziția USAID, IREX, FHI 360, sau a Guvernului SUA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *