Investigație: Parlamentul i-a făcut milionari

O nouă investigație jurnalistică scoate la iveală că majoritatea deputaților din actualul Parlament, mandatul căruia expiră în mai puțin de două luni, au avut patru ani plini de prosperitate și bunăstare financiară.

Potrivit investigației jurnalistului ZdG Victor Moșneaga, aleșii poporului au adunat în toată această perioadă averi de milioane, cumpărându-și mașini de zeci de mii de euro, construindu-și case de lux cu mai multe niveluri sau deschizându-și conturi grase în bănci.

„Deputăția poate aduce nu doar notorietate, vizibilitate publică, un salariu garantat sau șansa de a schimba situația din țară, prin legile pe care ai posibilitatea să le promovezi. Cel puțin în R. Moldova, „meseria” de deputat te poate ajuta să treci de la o Dacie la JEEP sau BMW X5, sau de la un apartament modest la o casă de milioane. ZdG a verificat și comparat declarațiile deputaților cu privire la venituri și proprietăți din 2009-2010, ani în care veneau în Legislativ, și cele din 2013, când mandatul lor ajungea aproape de final. Iar diferențele, la majoritatea dintre ei, sunt evidente”, se menționează în articolul de presă.

Citește în continuare pe anticorupție.md.

Sursa: http://unimedia.info/stiri/investigatie-parlamentul-i-a-facut-milionari-82903.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *