Intră şi tu în legalitate! Fii instituţie gazdă a activităţii de voluntariat!

Conform legislaţiei în vigoare persoanele juridice publice şi private fără scop lucrativ (necomerciale) pot implica voluntari în Republica Moldova doar dacă deţin statutul de instituţie gazdă a activităţii de voluntariat.

Organizatia Tinerii pentru Dreptul la Viata, ca Secretariat al Coaliţiei Voluntariat, cu sprijinul trainerilor de la Academia Nicolae Dumitrescu isi propune sa ajute 280 de organizaţii ale societăţii civile să obţină statutul de instituţie gazdă a activităţii de voluntariat de la Comisia de Certificare a Instituției Gazdă a Activității de Voluntariat (CCIGAV) de pe lângă Ministerul Tineretului şi Sportului.

Pentru a pregăti dosarul de aplicare pentru obţinerea statutului, în perioada septembrie-decembrie 2015, se vor desfăşura la Chişinău 14 serii de instruiri de 1 zi , în fiecare serie fiind implicate câte 20 de organizaţii de pe întreg teritoriul republicii. Transportul şi alimentarea vor fi asigurate de organizatori.

Numărul de locuri e limitat. Principiul de selecţie este primul venit primul servit. Vă încurajăm să vă înregistrați pe adresa de e-mail tdv_secretariat@yahoo.com sau la numerele de telefon 022 567 551 şi 079 450 027.

Doritorii vor trebui să confirme în scris persoana delegată responsabilă de pregătirea dosarului pentru statut şi faptul că acesta va fi depus la CCIGAV în termen de maxim 1 lună de la finalizarea instruirii. Declaraţia semnată şi ştampilată de conducătorul organizaţiei / instituţiei se va trimite scanată la adresa de e-mail menţionată anterior.

Instruirile se desfăşoară în cadrul proiectului TDV „Motivarea şi implicarea organizaţiilor de tineret ca instituţii gazdă a activităţii de voluntariat” finanţat deMinisterul Tineretului şi Sportului prin intermediul Programului de Granturi 2015, cu sprijinul proiectului „Consolidarea resurselor umane și financiare pentru dezvoltarea sectorului societății civile din Republica Moldova implicat în activități de voluntariat”susţinut de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) în cadrul programului Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova, implementat de FHI 360.

Sursa: tdvmoldova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *