Îngerași albaștri cu mesaje antiviolență

Flashmob în centrul Capitalei. Un grup de 25 de copii, cu vârsta cuprinsă între 5 și 15 ani, au împărțit publicului larg, îngerași albaștri din hârtie în memoria copiilor care au suferit de pe urma abuzurilor și violenței.  Evenimentul a fost organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Copiilor-Victime ale Agresiunii, marcată în fiecare an la data de 4 iunie. Acțiunea s-a desfășurat în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, pe un teren de joc pentru copii, notează UNIMEDIA.

 

Îngerașii de culoare albastră au avut imprimat mesajul-cheie „Nu tolera violența împotriva copiilor”. Mesajul a fost adresat părinților, buneilor, rudelor, vecinilor și întregii comunități responsabile de protecția și siguranța copiilor, îndemnându-le să găsească alternativă agresiunii fizice și să sesizeze autoritățile atunci când știu că un copil se află în pericol de violență. 

 

Totodată, în cadrul flashmob-ului copii au fost antrenați și într-un atelier de body painting cu genericul „Copilăria are diferite fețe, să le demonstrăm și pe cele triste”. Imaginile pictate pe față și pe mâini au reprezentat impactul violenței asupra copiilor-lacrimi, durere , tristețe. Unii copii au avut imprimate și mesaje pozitive de bucurie și fericire, pentru a transmite practici de educație armonioasă.

„Suntem împotriva violenței asupra copiilor. Prin această acțiune noi dorim să le aducem zâmbete tuturor celor care au avut de suferit în urma agresiunilor. Copii trebuie să fie iubiți și nu bătuți. Noi vrem o lume fără răutate”, a spus unul din copii.

Prezentă la eveniment, ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga, a subliniat că prin asemenea acțiuni se dorește ca acest mesaj să ajungă în fiecare familie.

Potrivit statisticilor UNICEF în Republica Moldova 16% din copii cu vârsta sub un an sunt bătuți de către părinții lor, iar fiecare al doilea copil cu vârsta între 1 și 7 ani a experimentat violența în familie. Totodată, doar 8 la sută din părinți consideră că o persoană ar trebui raportată la poliție dacă și-a bătut copilul.

Flashmob-ul dedicat Zilei Internaționale a Copiilor-Victime ale Agresiunii este organizat în contextul unei campanii mai largi de promovare a toleranței zero față de violență asupra copiilor desfășurate de Guvern cu susținerea partenerilor naționali și internaționali. Flashmob-ul de azi a fost organizat de Centrul Media pentru Tineri în parteneriat cu Ministerul Muncii, protecției Sociale și Familei și Reprezentanța UNICEF în Moldova.

Sursa: UNIMEDIA 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *