Începe Săptămâna Naţională a Voluntariatului, ediția a IX-a

În perioada 11 – 17 mai 2015, Coaliţia pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat desfăşoară Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV) 2015 “Hai în gaşca voluntarilor!”, ediţia a IX-a. Lansarea oficială a evenimentului va avea loc luni, 11 mai 2015, în Parcul ”Valea Trandafirilor” (lângă lacul de mijloc, locaţia exactă în anexe) ora 13:00.

SNV 2015 va demara cu  scurt eveniment de  presă în care se va vorbi despre acţiunile realizate în Caravana Naţională a Voluntariatului 2015 şi activităţile care urmează în Săptămâna Naţională a Voluntariatului 2015.

Pe parcursul evenimentului de presă va avea loc o acţiune a deţinuţilor Penitenciarului nr.15 Cricova, care şi în acest an şi-au manifestat dorinţa de a participa la acţiuni de voluntariat. Luând în consideraţie că deţinuţii Penitenciarului nr.15 Cricova au pregătit şi o serie de tablouri care vor fi vândute în scop caritabil – evenimentul se va încheia cu o licitaţie a tablourilor respective. Mai multe persoane publice au fost invitate la licitaţia respectivă, iar banii colectaţi vor fi redirecţionaţi către o familie aflată în dificultate. Pe toată durata evenimentului voluntarii de la Penitenciarul nr.15 Cricova vor picta un mesaj uriaș pe asfalt: ”Schimbarea în bine începe de la tine”, care va putea fi vazut și de pe viaduct.

La această ediţie SNV s-au alăturat 9 raioane (Cimişlia, Ştefan Vodă, Anenii Noi, Dubăsari, Sângerei, Edineţ, Ungheni, Leova şi Cahul) – celor 8 raioane (Ialoveni, Soroca, Rezina, Străşeni, Orhei, Criuleni, Căuşeni şi Şoldăneşti) şi 2 municipii (Bălţi şi Chişinău) de anul trecut. Multe din aceste raioane au fost implicate şi în Caravana Naţională de Voluntariat 2015, ediţia I, în perioada 27 aprilie -7 mai 2015.

La organizarea activităţilor de voluntariat din SNV vor fi implicate organizaţiile societăţii civile (organizaţii neguvernamentale, biserici etc.), autorităţile publice locale, şcolile, mass-media, business-ul responsabil social, precum şi persoane publice şi cetăţeni cu spirit civic.

Paleta activităţilor de voluntariat este una extinsă (social, ecologic, sportiv, sănătate, dezvoltare comunitară etc.), voluntarii implicându-se în toate tipurile de voluntariat posibil, şi anume, voluntariatul tinerilor, voluntariatul angajaţilor susţinut de angajatori, voluntariatul vârstnicilor etc.

Pe parcursul SNV –  în fiecare seară – pe pagina www.consiliuong.md și pe  blogul tdvmoldova.wordpress.com vor fi plasate informații despre toate activitățile care se preconizează în următoarele zile, în întreg teritoriul Republicii, . Pentru detalii puteți contacta TDV, Ssecretariatul Coaliției Voluntariat: 079 45 00 27 (Nicolae, Nina, Tatiana, Antonița)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *