Guvernul RM s-a angajat să aplice obiectivele Agendei pentru dezvoltare durabilă – 2030 cu privire la egalitatea de gen

Guvernul Republicii Moldova își asumă întreprinderea unor strategii pentru a asigura egalității între femei și bărbați în contextul în care Moldova a participat la cea de-a 60-a sesiune a Comisiei privind statutul femeii. Reprezentanții Republicii Moldova au fost delegați la sediul ONU din New York, în perioada 14-21 martie 2016, în frunte cu Stela Grigoraș, ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

Temele principale abordare în cadrul sesiunii Comisiei privind statutul femeiei țin de inegalitatea de gen, violența împotriva femeilor și nerespectarea drepturilor femeilor în societate cât și măsurile intreprinse la nivel de țară în abaterea acestui fenomen.

Printre măsurile pe care și le-a asumat Executivul se numără dezvoltarea infrastructurii pentru îngrijirea și educația copiilor preșcolari, îmbunătățirea legislației pentru participarea deplină a femeilor în luarea deciziilor în toate domeniile de activitate și pentru combaterea violenței împotriva femeiei conform Convenției de la Istanbul.

De asemenea, acesta își asumă prevenirea și interzicerea discriminării de gen în publicitate și mass-media. În prevenirea și combaterea discriminării și a violenței împotriva fetelor și femeilor este prevăzută și importanța atitudinii bărbaților și băieților.

Implicarea activă a femeilor în viața politică, economică și socială este nu numai dreptul lor, dar și o pre-condiție pentru bunăstarea sporită a tuturor. Prin adoptarea Agendei de dezvoltare durabilă – 2030, Moldova a reiterat angajamentul privind asigurarea egalității de gen, la nivel național și internațional”, a declarat Stela Grigoraș.

Sursa: www.agora.md 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *