Fumatul în localuri publice ar putea fi interzis. Un proiect de lege în acest sens va fi propus Guvernului pentru avizare

1378475_580588951989991_40053744_n

Proiectul de lege privind controlul tutunului este boicotat de către producătorii de ţigări. Aceştia fac parte din grupul Ministerului Economiei care participă la elaborarea documentului. Consiliul Naţional Coordonator în domeniul Controlului Tutunului a decis, totuşi că proiectul de lege va fi trimis Guvernului spre avizare.

„Acest proiect de lege el trebuie să ajungă aşa sau altfel chiar dacă avem aviz negativ de la comisia de profil de la Ministerul Economiei„, a declarat viceprim-ministrul Tatiana Potâng.

Documentul în cauză prevede interzicerea fumatului în localurile publice, informarea populaţiei despre daunele fumatului şi crearea centrelor de consiliere a fumătorilor. Ideea de a interzice fumatul a fost înaintată după ce un studiu a confirmat că aerul din restaurantele în care se fumează este nociv atât pentru clienţi, cât şi pentru personal.

Acelaşi studiu, elaborat de Centrul Naţional de Sănătate Publică, arată că numai în 20 de localuri din cele 500 existente în Chişinău fumatul este interzis.

Sursa: www.publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *