Evenimentul national de lansare a Programului ”Promovarea dezvoltării economice „verzi” în ţările Parteneriatului Estic” (EaP GREEN)

Este un eveniment organizat de Ministerul Economiei, Ministerul Mediului, in parteneriat cu secretariatul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCED), care va avea loc pe data de 6 iunie 2013, la 10.00 in incinta Ministerului Mediului, str. Cosmonautilor 9, sala de conferințe, etajul 7, bir. 740.

 EaP GREEN este un program regional, care este în curs de implementare pentru a asista ţările Parteneriatului Estic ale Uniunii Europene (EaP) în tranziţia lor către economia verde. Programul răspunde angajamentelor asumate de către ţările Parteneriatului Estic inclusiv şi ţara noastră la forumuri internaţionale: Summitul de la Varşovia privind Parteneriatul Estic, a şaptea Conferinţa ministerială ”Un mediu pentru Europa” şi Conferinţa ONU privind dezvoltarea durabilă ”Rio +20”. Deşi programul este regional, multe din activităţile sale vor fi implementate la nivel naţional. În cadrul programului EaP GREEN se preconizează susţinerea politicilor naţionale şi implementarea unor proiecte pilot în scopul demonstrări eficienţei EaP GREEN.


Acest program este sprijinit de Comisia Europeană și alți donatori. Patru organizații internaționale vor lucra împreună pentru a oferi suport complet în atingerea obiectivului programului. Organizațiile partenere responsabile pentru diferite elemente ale programului sunt:

  •  OCED (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Econimică) este coordonator al programului, și va srpijini punerea în aplicare a principiului economiei verzi și reformarea subvențiilor dăunătoare mediului, ecologizarea de bănci și întreprinderilor mici și mijlocii, precum și adoptarea de indicatori de creștere verzi;

 

  • CEE a ONU (Comisia Economică pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite) (UNECE) va sprijini punerea în aplicare a evaluărilor strategice de mediu și evaluărilor de impact asupra mediului al activităților naționale de dezvoltare;

 

  • PNUM (Programul Națiunilor Unite pentru Mediu) (UNEP) va contribui la integrarea procedurii și consumului durabil în politicile naționale, precum și va ajuta țările în implementarea politicii durabile în achizițiile publice și practicile agriculturii ecologice;

 

  • ODI a ONU (Organizația pentru Dezvoltare Industrială a Organizației Națiunilor Unite) (UNIDO) va ajuta  actorii don sectorul privat să adopte practicile eficiente de resurse și de producție mai curată.

 

AICI găsiți agenda evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *