Eforturi comune pentru consolidarea valorilor și rolului familiei în societate

Astăzi, 1 martie curent, ministrul muncii, protecției sociale și familiei, Stela Grigoraș a semnat un memorandum de colaborare cu Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove.

Semnarea memorandumului va contribui la consolidarea statutului și rolului familiei în societate, precum și la promovarea unor politici de suport a familiilor în situație de dificultate.

Astfel, părțile se angajează să contribuie la consolidarea instituției familiei, valorilor maternității, paternității și susținerea respectării drepturilor copiilor. De asemenea, să promoveze politicile de protecție a familiilor aflate în dificultate, familiilor nevoiașe, copiilor orfani, bătrîni solitari și persoane cu dizabilități.

“ Pornind de la ideea că familia este mediul natural și optim pentru creșterea și bunăstarea copilului, în calitatea mea de reprezentant al statului, îmi exprim convingerea că există un mare potențial de colaborare dintre biserică și stat, în susținerea și întărirea bazelor instituției familiei, creșterea rolului familiei în societate și tradițiilor moral – creștine”, a declarat ministrul, Stela Grigoraș.

ÎPS Mitropolit Vladimir a menționat “Familia trebuie ocrotită și păstrată cu sfințenie, de aceea împreună educăm tănăra generație pe această cale. Depunem eforturi zilnice în ajutorarea celor nevoiași, bătrini, familii în dificultate, cu ajutoare umanitare, adăpost, iar datorită acestui memorandum vom fortifica acțiunile comune spre rezultate mai mari în această direcție”.

Memorandumul de colaborare include câteva direcții cheie de activitate : consolidarea instituției familiei și asigurarea bunăstării copiilor prin aplicarea unui model național de practici în toate sectoarele, mobilizarea resurselor umane și financiare în susținerea familiilor în dificultate, dezvoltarea voluntariatului pentru ajutorarea copiilor, a persoanelor în etate și a persoanelor cu dizabilități. Totodată, memorandumul va sprijini dezvoltarea unei rețele de servicii sociale pe lângă bisericile și mănăstirile din Moldova care vor fi axate pe consolidarea familiilor în depășirea situațiilor de risc.

Documentul este încheiat pentru o perioadă de trei ani. Acesta va permite extinderea posibilităților de intervenție și susținere a familiei și copilului în comunitate și la atingerea obiectivelor prevăzute în Strategia MMPSF privind protecția copilului (2014-2020 )

Sursa: MMPSF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *