Ealider.md- o platformă de nominalizare a femeilor lider din întreaga ţară

Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor UNIMEDIA au lansat  platforma de e-nominalizare a femeilor lidere www.ealider.md. Scopul platformei este de a aduce în vizorul publicului femei mai putin cunoscute care au calități de lider și care au obținut succese în activitatea lor.

„E-platforma de nominalizare a femeilor lidere www.ealider.md este o inițiativă care face parte dintr-o campanie mass-media mai largă a Programului «Femeile în Politică» prin intermediul căreia se va promova implicarea femeilor în politică, dar și prezentarea femeilor de succes în general. Astfel, obiectivul e-platformei este de a demonstra că există un potențial enorm de liderism în rândul femeilor care trebuie promovat prin abilitarea și încurajarea lor să candizeze pentru funcții elective”, a precizat managerul
programului „Femeile în Politică ”, Nadejda Macari.

Procedura de e-nominalizare a femeilor lidere este foarte simplă: orice persoană va putea recomanda o femeie lider din comunitate, din domeniul economic, social sau cultural etc. prin completarea unui formular disponibil pe site-ul www.ealider.md. Redacția site-ului va aduna toate aceste propuneri și va prezenta istoriile de succes a femeilor lidere nominalizate.

Programul „Femeile în politică” contribuie la sporirea participării femeilor în politică şi în procesul decizional prin acordarea sprijinului în dezvoltarea capacităților femeilor înainte, în timpul şi după alegerile parlamentare şi locale, și pledează pentru adoptarea Măsurilor Speciale Temporare. Programul va avea intervenţii şi în comunităţile locale pentru a promova nominalizarea participativă a femeilor candidate și potențial candidate, inclusiv a celor din grupurile marginalizate. „Femeile în Politică” va extinde şi în continuare parteneriatul cu instituţiile media pentru a obține o mai bună mediatizare a subiectelor sensibile ce ţin de egalitatea de gen si pentru a promova imaginea femeii lider.

Bugetul total al programului este de 2,9 milioane de dolari, bani oferiţi de Guvernul Suediei. Programul va fi implementat în perioada 2014-2017 de către agențiile ONU – UN Women și PNUD în parteneriat cu Fundația Est-Europeană și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare.

Vezi aici formularul ealider.md.

Sursa: http://unimedia.info/stiri/video-ealider-md–o-platforma-de-nominalizare-a-femeilor-lider-din-intreaga-tara-81872.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *