(doc) Legea 2% va ajunge la Curtea Constituțională

Legea 2% votată de către Parlament în data de 23 decembrie 2013  stârnește tot mai multe dezbateri în societate și nemulțumiri din partea organizațiilor neguvernamentale. Aceasta vine după ce proiectul de lege 2% a fost aprobat cu grave încălcări printre care se regăsește lipsa avizului din partea Guvernului, necesar pentru orice modificare la bugetul de stat.

De asemenea, organizațiile societății civile au declarat în cadrul unei conferințe de presă,  că această lege creeează pârghii pentru spălari de bani prin intermediul instituțiilor religioase care vor  forma o gaură neagră în bugetul de stat.

De curând, Partidul Liberal din Republica Moldova a organizat o Conferință de presă în care au încercat să scoată la iveală o metodă în plus de spălare de bani prin intermediul ONG-urilor susținute financiar de partide politice din țară . Conform declarațiilor liberalilor, legea 2% va fi folosită în scopuri electorale de aceste partide pentru a acumula voturi. Astfel, Partidul Liberal va depune o sesizare, în acest sens, la Curtea Constituțională.

Puteți vedea documentul preluat de pe blogul deputatului liberal, Valeriu Munteanu,  AICI: SESIZARE privind controlul constituţionalităţii 2%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *