Doar împreună putem oferi Tatianei Goraș șansa de a putea citi dintr-o carte tipărită!

Astăzi vă prezentăm o oportunitatea de a susține o cauză caritabilă, Tatiana Goraș căreia îi putem oferi șansa de a vedea.

Visul meu e să pot citi dintr-o carte tipărită, pagină cu pagină, să îmi fac notiţe prin ea, însă îl pot realiza împreună cu oamenii, ce sunt dispuşi să îmi fie alături.

Viaţa mi-a oferit o surpriză, o şansă unică şi sunt nespus de entuziasmată să mă împart cu Dvs, în speranţa că o să fiţi alături de mine, împărtăşindu-mi bucuria. Am primit un răspuns pozitiv de la o clinică, unde mi se poate face intervenţia chirurgicală la ochi, atît de necesară pentru mine. Sunt diagnosticată cu “Atrofia nervului optic şi nistagm la ambii ochi” diagnoză destul de complicată, am un rest mic de vedere, între 1 şi 2 %. Iar la clinicile la care am fost consultată de micuţă, am primit doar refuzuri.
Acum însă, graţie noilor tehnologii şi metodelor oftalmologice, se pot realiza visele mele de a recunoaşte feţele oamenilor, nu doar siluetele şi vocile lor, de a mă deplasa mai liber şi independent, fără a ghici, sau deduce ce se află în faţa mea, aşa cum fac deseori. Cît de minunat ar fi să văd inscripţiile prin oraş şi magazine, să pot găsi cărţile de pe raft şi să citesc din ele pagină cu pagină, să văd mai bine, să pot socializa mai eficient, salutîndu-mă cu cunoscuţii de la distanţă!
Barierele ce au intervenit din cauza deficienţei, nu mi-au frînt aripile, dimpotrivă, tind să fiu optimistă şi pozitivă. Am grijă să îmi menţin şi folosesc restul de vedere, în activităţile mele zilnice. Acum însă îmi doresc mult să merg la intervenţie, pentru că cel mai mic rezultat obţinut, mă va ajuta să îmi îmbunătăţesc o mulţime de lucruri în viaţă, să fac faţă provocărilor mai cu spor, să descopăr frumuseţile ce mă înconjoară.
Am reuşit să absolvesc facultatea de psihologie, să imi formez experienţă de lucru şi ca psiholog. Am activat de 4 ani în reabilitarea, socializarea şi incluziunea persoanelor cu dizabilităţi, inclusiv de vedere. Să fiu implicată în activităţi a fost posibil cu ajutorul tehnologiilor informaţionale cu programele audio, instalate la computer, şi de mărire a imaginilor:
Clinica care s-a oferit să mă ajute, pentru ami face intervenţiile necesare, se află în Rusia, in Başchiria, Ufa, este o clinică de stat, recunoscută la nivel mondial, unde vin persoane din lumea întreagă pentru consultaţii şi intervenţii. Aici sunt înregistrate reuşite şi sunt reabilitaţi mii de pacienţi. http://www.alloplant.ru
Dacă aveţi bunăvoinţa şi disponibilitatea să fiţi aproape de mine, să contribuiţi la realizarea visurilor mele, cu drag şi recunoştinţă vă mulţumesc!
Acum tind să descopăr splendorile oferite de univers, să mă reîndrăgostesc de viaţă, să percep bunătatea, misterele ei, dragostea, care să le pot împărtăşi cu CEI DIN jur, iar vederea mai bună, mă va ajuta să o fac mai eficient şi mai cu inspiraţie.

Cu recunoştinţă şi cele mai calde urări de bine, Tatiana Goraș!”

Sursa: http://initiativa.wordpress.com/2014/06/12/doar-impreuna-putem-oferi-tatianei-goras-sansa-de-a-putea-citi-dintr-o-carte-tiparita/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *