Discuția neformală privind efectele asupra R. Moldova a situației din Ucraina!

Discuția neformală privind efectele asupra R. Moldova a situației din Ucraina

Vă invităm la o discuție neformală privind posibile implicații și efecte negative asupra R.Moldova urmare situației din Ucraina. Este o inițiativă a reprezentanților societății civile cu implicarea tuturor pentru care nu există alternativă procesului de integrare europeană a R.Moldova . În condițiile evoluției situației politice din Ucraina, adoptării legilor care submină principiile democratice și erodează statul de drept și accentuarea violențelor, considerăm drept necesară discutarea și evaluarea stării lucrurilor.

Temele de discuție:

1. Ce poate face societatea civilă și alți actori din R.Moldova pentru susținerea cursului european al Ucrainei?

2. Ce implicații cu caracter electoral în defavoarea opțiunii europene pot avea evoluțiile din Ucraina? 3. Ce implicații privind degradarea instituțiilor democartice (domeniile vulnerabile?) în R.Moldova pot avea evoluțiile din Ucraina? Dacă da, ce ar trebui să facem?

4. Ce implicații privind securitatea și integritatea R.Moldova pot avea scenariile pesimiste din Ucraina?

În acest scop, membrii societății civile, a mass-media și a partidelor politice, sunt invitați pentru a discuta și a identifica împreuna riscurile și posibilele scenarii ce vor rezulta din situația actuală din Ucraina. Ne propunem să vizualizăm posibile acțiuni din partea opiniei publice pentru interesele naționale ale R. Moldova. Posibile acțiuni ar putea include: 1) acțiuni de solidarizare cu forțele europene din Ucraina, 2) fortificarea curentului de opinie și opțiunii de europenizare în R.M, 3) prezența pro-activă în spațiunl public pentru a preveni radicalizarea sau marginalizarea opțiunii cursului european sau degradarea instituțiilor democratice, etc.

Discuția va avea loc la 23 ianuarie 2014, joi, la sediul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO), intre 17.00-19.00, strada Alexandru Hajdeu 95 A (mai jos de oficiul de eliberare a cazierului juridic; intersecía G.Cojbuc x Al.Hajdeu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *