De sistemul tichetelor de masă ar putea beneficia și bugetarii

Parlamentul a reluat dezbaterile cu privire la proiectul de lege a tichetelor de masă, inițiat de un grup de deputați, printre care și Andrian Candu. Noutatea anunțată astăzi de speaker este că și bugetarii, eventual, vor putea beneficia de sistemul tichetelor. Despre asta, Candu a discutat cu premierul Pavel Filip, care a explicat că procesul ar putea fi pus pe roate cu ajutorul FMI.

Candu a făcut o scurtă prezentare a proiectului, subliniind că deocamdată suma pe care o va acoperi un tichet va fi de 45 de lei, dar subiectul rămâne deschis modificărilor.

„Se menține ideea de a da tichetele doar la locul de muncă de bază, nu și prin cumul. Este un drept și nu o obligație a angajatorului, astfel încât angajatorii care au cantine nu vor fi nevoiți să închidă cantina și să dea tichete. Sperăm că vom putea intra în 2018 cu tichete de masă nu doar în sistemul privat, ci și în cel bugetar”, a declarat Candu.

Vicepreședintele Parlamentului a mai adăugat că tichetele vor putea fi utilizate și la o cantină la care angajatorul și operatorul au un contract stabilit, dar și la alimentare sau marketuri, dacă există o înțelegere contractuală.

Potrivit speakerului, la baza sistemului tichetelor de masă va sta un contract civil încheiat dintre angajator și operator, care poate fi reziliat, cu întoarcerea banilor. Inițial, operatorii vor activa la Chișinău și orașele mari, iar apoi „legile economice le vor aranja pe toate”, potrivit lui Candu.

Sursa: www.agora.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *