Consiliul ONG va colabora cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale la modificarea mai multor legi ce reglementează domeniul social din Republica Moldova

Consiliul ONG, în comun cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au inițiat crearea unui grup de lucru care să propună modificări a mai multor legi ce reglementează domeniul social din Republica Moldova. Prin acestea se numără: Legea privind descentralizarea administrativă, Legea finanțelor publice locale, Legea privind achizițiile publice.

Această decizie a fost luată la ședința din 6 noiembrie curent pe care au avut-o Consiliul ONG cu reprezentanții MSMPS. Participanții la ședință au discutat despre procesul de implementare a Strategiei de dezvoltare a societăţii civile pentru perioada 2018–2020. În discuție au fost aduse subiecte legate de asigurarea sustenabilității serviciilor sociale, procesul de distribuire a resurselor financiare din Fondul republican de susţinere socială a populaţiei, metodologia de costificare a serviciilor sociale, contractarea serviciilor sociale, instrumentele de acreditare și inspecție, revizuirea cadrului normativ cu privire la cantinele de ajutor social, etc.

Toți cei prezenți au fost de acord că legislația există în domeniul social creează impedimente în asigurarea cetățenilor cu servicii sociale de calitate. Din aceste considerente, se impune crearea unui grup de lucru cu reprezentanții interesați în asigurarea sustenabilității serviciilor sociale. Din grup au fost propuși să facă parte MSMPS, Ministerul Finanțelor, CALM, Departamentul de descentralizare administrativă din cadrul Cancelariei de Stat și ONG-urile active în domeniul social. Participanții la ședință urmează să stabilească componența grupului de lucru și următorii pași ce vor fi realizați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *