Scrisori de apreciere pentru Parlament

Consiliul ONG a realizat, într-o formă mai specială, scrisori personalizate de apreciere pentru Președinții comisiilor parlamentare responsabile de definitivarea pachetului de legi privind controlul tutunului. Au fost trimise mesaje de mulțumire și pentru fracțiunile parlamentare și deputații independenți care au votat pentru aprobarea cadrului legislativ privind controlul tutunului.

Consiliul Naţional al ONG din Republica Moldova a mulțumit pentru aprobarea  în lectură finală a pachetului de legi privind controlul tutunului, care conţine cele mai eficiente măsuri pentru a proteja sănătatea şi îmbunătăţi calitatea vieţii umane.

De menţionat că legea, nu declară fumatul ilegal şi nu este îndreptată împotriva fumătorilor. Aceasta pur și simplu creează zone pentru nefumători cu scopul final de  a proteja publicul de la deces și bolile cauzate de expunerea la fumatul pasiv. Fumătorii adulţi pot continua să fumeze, dar să nu aducă daune celor din jur. Legile anti-fumat sunt similare cu legile privind interzicerea conducerii transportului în stare de ebrietate, care reglementează un comportament anumit atunci când reprezintă un pericol pentru cei din jur. Există multe exemple de măsuri de sens comun și de protejare a sănătății ce reglementează folosirea produselor legale, când utilizarea acestor produse pot aduce prejudicii angajaților și publicului în general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *