Conferința Organizațiilor Internaționale Neguvernamentale (OING-uri)

Delegația ce reprezintă Conferința Organizațiilor Internaționale Neguvernamentale (OING-uri) a Consiliului Europei va întreprinde o vizita la Chișinău (în perioada 9-13 Noiembrie). În acest context, membrii delegației își doresc stabilirea unei întâlniri cu reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale din Republica Moldova în vederea discutării nivelului de participare în procesul de luare a deciziilor.
Delegația este formată din 5 reprezentanță ai Organizațiilor Intrenaționale Organizațiilor Internaționale Non-guvernamentale cu statut participativ pe lângă Consiliul Europei. Un număr de 325 ONG-uri Internaționale dețin acest statut și împreună formează Conferința OING-urilor, care este vocea unei societăți civile formalizate la nivelul Consiliului Europei. În prezent, una din principalele preocupări ale Organizaţiei constă în întărirea ONG-urilor şi a societăţii civile în noile state membre şi, la nivelul continentului, în dezvoltarea democraţiei participative. În acest scop, programele de cooperare ale Organizaţiei rezervă un loc important ONG-urilor partenere şi se referă în principal la reforma democratică.
 
Având în vedere că întâlnirile vor fi de o scurtă durată, se dorește o discuție axată pe următoarele aspecte:
 
–       Care sunt acele instrumente legale, specifice ariei dvs. de activitate, care vă permit să vă faceți auziți și să participați la procesul de luare a deciziilor?
–       În ce etapă  a procesului decizional sunt ONG-urile consultate? În ce mod se desfășoară  procesul de consultare publică? Ați putea să ne oferiți câteva exemple concrete?
–       Atunci când ONG-ul dvs. a fost consultat, considerați că poziția si punctul dumneavoastră de vedere au fost luate în considerare? În caz contrar, considerați că ar fi trebuit sa acționați diferit?
–       Atunci când contextul nu permite o participare deplină a ONG-urilor, ce acțiuni ați recomanda ONG-urilor, astfel încât propunerilor lor sa fie luate în calcul în procesul de luare a deciziilor și să aibă un impact real asupra politicilor publice.
 
Întâlnirea este preconizată pentru Marți, 10 Noiembrie, în jur de ora 14:00, Hotel Jazz, Sala Piano.
Agenda întâlnirii va fi expediată ulterior.
Vă rugăm să confirmați disponibilitatea dvs. de a participa la numarul de telefon: 0698 41 854 sau 022 27 67 85, persoana de contact Utica Stella.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *