Conferința națională “Egalitatea de gen în Republica Moldova: perspectiva societăţii civile”

Avem deosebita plăcere să vă invităm la Conferința națională “Egalitatea de gen în Republica Moldova: perspectiva societăţii civile”, care va avea loc pe data de 9 decembrie 2015, între orele 09.00 și 17:30, în incinta Centrului ARTICO, strada bd. Stefan cel Mare 169, et. 3. Evenimentul este organizat de  Fundaţia Est-Europeană şi Platforma pentru Egalitate de Gen, în cadrul Proiectului „Femeile în politică”, implementat în parteneriat cu UN Women, PNUD Moldova şi Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, cu susținerea Guvernului Suediei.  Programul are ca scop susținerea participării sporite a femeilor în politică și în procesul de luare a deciziilor printr-un mediu adecvat pentru participarea lor semnificativă și prin sporirea capacităților femeilor până la, în timpul și după alegerile parlamentare și cele locale.

Conferința are scopul de a promova egalitatea de gen în politică, procesul electoral şi alte sfere ale vieţii și de a oferi recomandări privind asigurarea egalităţii de facto între femei şi bărbaţi în Republica Moldova. Evenimentul va cuprinde patru sesiuni tematice: (i) Cota minimă de reprezentare pentru ambele sexe în Parlament şi Guvern: pledoarie şi provocări; (ii) Concediul paternal: mituri vs. oportunităţi; (iii) Politici–cadru în domeniul egalităţii de gen: prevederile care trebuie incluse în noul program pentru egalitatea de gen; (iv) coordonarea eforturilor societăţii civile pentru promovarea egalităţii de gen în politică şi în alte sfere ale vieţii.

La eveniment vor participa reprezentanți ai societății civile, instituțiilor de stat, punctele focale de gen din administraţia publică centrală, reprezentanți ai sectorului de afaceri, comunității internaționale și diplomatice, experți independenți și mass-media.

Participanții vor examina situația curentă și vor face schimb de experiență privind situaţia actuală, oportunitățile și provocările în domeniul abilitării femeilor în politică şi alte sfere ale vieţii. În urma dezbaterilor din cadrul conferinței, va fi elaborat un document  final cu recomandări pentru acțiuni ulterioare.

Vă rugăm respectuos să confirmați prezența la următoarea adresă de email: maria.vizdoaga@eef.md sau la numărul de telefon 0 22-23-53-43.

De asemenea, pentru cei care vin din regiuni, vă rugăm să confirmați dacă veți avea nevoie de cazare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *