Conferința Internațională „Activitatea polițienească bazată pe comunitate (APC) – cele mai bune practici europene”

La data de 15 martie 2017, a avut loc Conferința Internațională „Activitatea polițienească bazată pe comunitate (APC) – cele mai bune practici europene”, în cadrul căreia, experți internaționali din Belgia, Letonia, Estonia, Albania, Ucraina, dar și OSCE, au prezentat experiența obținută în procesul de implementare a principiilor de activitate polițienească, bazată pe necesităţile comunităţii.

Conferința a fost prezidată de viceministrul Afacerilor Interne, Dorin Purice și a întrunit peste 50 de participanți, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliției, autorităților publice locale, inspectoratelor de poliție teritoriale, organizațiilor societății civile și organizațiilor  internaționale.

Reuniunea a fost organizată în cadrul proiectului „Promovarea implicării societăţii civile în consolidarea securităţii comunitare”, finanțat de Departamentul de Stat al SUA. Obiectivul general al proiectului fiind sprijinirea și consolidarea securităţii comunitare, prin promovarea implicării comunităţii în activitatea poliţienească comunitară și procesul de modernizare a Poliției. Scopul final al proiectului este crearea modelelor şi practicilor de referinţă viabile pentru implementarea conceptului de activitate poliţienească comunitară la nivel național.

Proiectul urmează a fi pilotat în 6 localități ale țării: Hâncești, Sângerei, Ungheni, Comrat, Otaci și alte 8 localități din raionul Cahul. În localitățile vizate, vor fi create Consilii de siguranță comunitară, în cadrul cărora, reprezentanții comunității în colaborare cu forțele de ordine vor identifica problemele de securitate publică  și modalitățile de rezolvare ale acestora prin implicarea ambelor părți.

Sursa:www.mai.gov.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *